Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

Ότι οι κουλοχέρηδες θα φέρουν την "οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων"...

Ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται έντονα ενοχλημένος με τη Βάσω Παπανδρέου, ενώ δείχνει προβληματισμένος με την έλλειψη συνοχής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, το Σαββατοκύριακο θα είναι καθοριστικό για το μέλλον της Κυβέρνησης, μιας και όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά.
Το επικρατέστερο είναι ο Πρωθυπουργός να προχωρήσει σε ανασχηματισμό προκειμένου να δώσει χαρακτήρα επανεκκίνησης, κατευνάζοντας ταυτόχρονα τη δυσαρέσκεια μεταξύ των βουλευτών. Το πρόβλημα είναι ο Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος αυτή τη στιγμή πρέπει να παίξει το ρόλο της Ιφιγένειας, κάτι που δεν επιθυμεί το Μαξίμου αφού κάτι τέτοιο ουσιαστικά θα αποτελούσε ομολογία αποτυχίας του ίδιου του Πρωθυπουργού. Όπως έλεγε κορυφαίος υπουργός, ο ανασχηματισμός «αρχίζει και τελειώνει στον Παπακωνσταντίνου». Όπερ μεθερμηνευόμενο δεν αλλάζει το κλίμα αν δεν αλλάξει ο υπουργός.

Το άλλο σενάριο είναι η προσφυγή στις κάλπες, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα ήθελε να το χρεωθεί ο Πρωθυπουργός απευθείας. Θα ισοδυναμούσε- πάντα κατά τα λεγόμενα του συνομιλητή μας- με «ηρωική έξοδο» και αυτό δεν συνάδει με τη μέχρι τώρα πορεία του Γ. Παπανδρέου. Γι αυτό και θα επιχειρήσει τις επόμενες ώρες να συζητήσει με τους συνεργάτες του το ενδεχόμενο να θέσει «προ των ευθυνών τους» όσους δημιουργούν προσκόμματα στη λειτουργία της Κυβέρνησης. Σ’ αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να αποκλειστεί η περίπτωση της ψήφου εμπιστοσύνης.