Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Κάπου εδώ τελειώνουν τα αστεία.

 Ακόμη και αν δεν χρειασθεί να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις, μόνον οι υφιστάμενες τρέχουσες ανάγκες της χώρας δεν βγαίνουν με τα πενιχρά έσοδα του Δημοσίου, τα οποία, λόγω και του γενικότερου χαβαλέ, έχουν πλήρως καταρρεύσει. Οι πολιτικοί ελιγμοί ενδεχομένως να ικανοποιούν ακόμη τα αισθήματα χαράς και απόλαυσης των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν το πιστεύουν ότι βρίσκονται στην εξουσία αλλά τώρα είναι κυβέρνηση και αυτοί θα χρειασθεί να απολογηθούν για ό,τι συμβαίνει εφεξής.
Συνεπώς, αν οι προθέσεις τους είναι αυτές που διατυπώθηκαν στις πρόσφατες συναντήσεις με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που βρέθηκαν στην Αθήνα τότε ο... γκρεμός πλησιάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το μέρος μας. Συνομιλητές των δύο παραγόντων της Ευρώπης μετέφεραν ένα κλίμα τρόμου για όσα άκουσαν στην Αθήνα και θεωρούσαν ότι δεν μπορεί να είναι αλήθεια όλα αυτά! Ο Μ. Σουλτς μάλιστα, που είναι ο πιο «καλός» της υπόθεσης, είπε και δημοσίως ορισμένα πράγματα για να ταρακουνήσει όσους επιμένουν να ζουν με ψευδαισθήσεις.
Κάπου εδώ τελειώνουν τα αστεία και τίθενται στην πράξη με τον πλέον σκληρό τρόπο τα πραγματικά διλήμματα για το μέλλον της χώρας, διότι οι θεωρητικές προσεγγίσεις έχουν γούστο αλλά δεν κάνουν ζημιά. Αντιθέτως, αν η χώρα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, τότε είναι που αρχίζει το δράμα και είθε ο Θεός της Ελλάδος να βάλει το... χέρι του.