Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Εξευτελιστική συμπεριφορά από αστυνομικούς στην Ορεστιάδα καταγγέλλει ότι υπέστη καθηγήτρια ...

Εξευτελιστική συμπεριφορά από αστυνομικούς στην Ορεστιάδα καταγγέλλει ότι υπέστη καθηγήτρια στο γυμνάσιο της πόλης, η οποία συμμετείχε την περασμένη Δευτέρα στην ομάδα που διαδήλωσε στη Νέα Βύσσα εναντίον της κατασκευής του φράχτη στη συνοριακή γραμμή.

Οπως καταγγέλλει, κάτω από το σπίτι της την περίμεναν τέσσερις αστυνομικοί με πολιτικά, οι οποίοι την επιβίβασαν με τη βία σε περιπολικό και τη μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα.

«Με χτύπησαν, με έβριζαν και μου φώναζαν. Με ρωτούσαν “ποιος σε έστειλε εδώ;” και μου είπαν ότι μετά τη διαμαρτυρία στη Βύσσα θα με διώξουν από το σχολείο.
Η ίδια ισχυρίζεται ότι στο τμήμα την ξεγύμνωσαν για να της κάνουν σωματικό έλεγχο, ενώ έπειτα από δύο ώρες την άφησαν ελεύθερη χωρίς να σχηματιστεί καμία δικογραφία εις βάρος της. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η τοπική ΕΛΜΕ, ενώ έως χθες δεν είχε υποβληθεί μήνυση εναντίον των αστυνομικών.

Σήμερα το αργότερο, είναι απαραίτητο να τελειώνει το μαρτύριο της σταγόνας...

Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο αυτό το βασανιστήριο της διαρκούς ταλάντευσης, που τη χώρα διαλύει και την εθνική αξιοπρέπεια καταρρακώνει.
Αυτή η διαδικασία πρέπει να λάβει τέλος το ταχύτερο.
Ο πρωθυπουργός οφείλει να τελειώσει αυτό το ατελείωτο παζάρι που υποτιμά τη χώρα και τους πολίτες.
Οι τροϊκανοί είναι απαραίτητο να ελεγχθούν, ώστε να πάψουν να παίζουν ρόλο επικυρίαρχου και οι πολιτικές ηγεσίες να σταματήσουν να παίζουν τις κουμπάρες με το ένα και το άλλο θέμα, με μόνο σκοπό τη διάσωσή τους.
Η χώρα δεν έχει περιθώρια μακράς αναμονή ς.
'Η θα βρει λύση αξιοπρεπή ή θα αναλάβει το κόστος που της αναλογεί. Κι ο καθένας να σηκώσει το μερίδιο της ευθύνης που του πρέπει.
Σήμερα το αργότερο, είναι απαραίτητο να τελειώνει το μαρτύριο της σταγόνας. Γιατί αλλιώς, ακόμη και αν υπάρχει μέλλον, θα πνιγεί στα λασπόνερα της αναξιοπιστίας ενός καταρρέοντος πολιτικού συστήματος που δεν έχει τις δυνάμεις να αντισταθεί στη φορά των πραγμάτων. Και το κρίμα στο λαιμό του...