Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Τελικά, τι έχουμε;

Τελικά, τι έχουμε; Κυβέρνηση ασύντακτη η κυβέρνηση συντεταγμένη; Κυβέρνηση «ρεμπέτ–ασκέρι» ή κυβέρνηση με πρωθυπουργό, με δυο αντιπροέδρους και με 40 και πλέον υπουργούς, αναπληρωτές, υφυπουργούς, και 300 και πλέον γενικούς γραμματείς και ειδικούς συμβούλους;
Και οι δυο εκδοχές ανταποκρίνονται στα πράγματα. Οσοι θεωρούν την κυβέρνηση ασύντακτη στηρίζουν τον χαρακτηρισμό τους αυτό στο ότι βγαίνουν καθημερινά κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά στελέχη και λέει ο ένας το κοντό του και ο άλλος το μακρύ του.
Και όσοι θεωρούν την κυβέρνηση συντεταγμένη και μάλιστα αυστηρά, στηρίζουν τον χαρακτηρισμό τους στο γεγονός της στρατευμένης ψήφου – και, μάλιστα, μιας ψήφου που θα τίναζε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στον αέρα. Διότι, μόνο πειθαρχημένος λόγος θα μπορούσε να υπερψηφίσει:
* Τις κατεδαφίσεις των κατακτήσεων του λαού μας επί εκατό και πλέον χρόνια...
* Την υπαγωγή της χώρας υπό τριπλή κατοχή.
* Τις εγγυήσεις στους δανειστές μας με ολόκληρη την κινητή και ακίνητη περιουσία του ελληνικού Δημοσίου...
* Τον διεθνή εξευτελισμό της χώρας...
* Τη μείωση των εισοδημάτων του ελληνικού λαού μέχρι και πάνω από 50% - για την ώρα.
Ενώ, όμως, αυτή η κυβέρνηση, στο θέμα της ψήφου, θυμίζει κυβέρνηση Παπανδρέου, όπου όλοι παραμένουν πιστοί στον Καίσαρα -στην καθημερινότητά τους -λόγω προσωπικών στρατηγικών- θυμίζει σκορποχώρι!

Αν όμως προκαλέσω μια μεγάλη καταστροφή, θα μείνω στην ιστορία…


Είπε ο Ηρόστρατος. Δεν πέτυχα τίποτε στη ζωή μου. Είμαι ασήμαντος. Αν όμως προκαλέσω μια μεγάλη καταστροφή, θα μείνω στην ιστορία…Το είπε λοιπόν και το’κανε… Κατέστρεψε ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου και ,,,έμεινε αθάνατος! Κανείς ποτέ δε λησμονεί τους μεγάλους καταστροφείς. Δεν μπορώ φυσικά να είμαι βέβαιος ότι ανάμεσα στα αναρίθμητα ψυχολογικά σου πλέγματα, λειτουργεί και ελλοχεύει για την καταστροφή μας το ηροστράτειο σύμπλεγμα. Δυστυχώς όμως κατά πως δείχνουν μέχρι σήμερα τα πράγματα ένας μικρός Ηρόστρατος που ζεί μέσα στην αρρωστημένη σου ψυχονοοτροπία, αποτελεί την πιο φριχτή σημερινή απειλή για την πατρίδα μας. Ανίκανος να δεχτείς την αποτυχία και την ήττα και μη μπορώντας ούτε για μια στιγμή να σηκώσεις στους ώμους σου το βάρος από την << κάτω βόλτα >> της ζωής, δείχνεις έτοιμος να καταστρέψεις γύρω σου τους πάντες και τα πάντα… Είναι η κλασσική περίπτωση του << κοινωνικού μίσους>>, που πλυμμυρίζει τις ψυχές όλων των << αποτυχημένων .>> Όλα αυτά αποτελούν ότι υπήρξε ΣΧΕΔΙΟ. Σχέδιο οργανωμένο, το οποίο πιθανόν να αγνοούσαν πολλοί από εκείνους που το υποστήριξαν…