Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Δεν μπορούμε να πούμε ότι γίναμε σοφότεροι από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι γίναμε σοφότεροι από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού. Ο κ.Τσίπρας προσπάθησε να πείσει ότι είναι υπέρμαχος της συνεννόησης, κατηγορώντας για μια φορά ακόμα την αντιπολίτευση και ιδιαίτερα τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ ότι δεν συντάσσονται με την πολιτική του, που είναι η μόνη διέξοδος για τη χώρα. Δικαιολόγησε για μια φορά ακόμα τη στροφή του υποστηρίζοντας ότι διαπραγματεύτηκε σκληρά κατά την πρώτη θητεία του, αλλά έπεσε σε ενέδρα , σε τοίχο, όπως χαρακτηριστικά είπε, από τους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης ,αλλά έκανε έγκαιρα την αναγκαία στροφή.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν υπάρχει θέμα σταθερότητας του κυβερνητικού συνασπισμού, ενώ χαρακτήρισε ως ύποπτη οποιαδήποτε διαφοροποίηση βουλευτών, αφού εξελέγησαν με λίστα ξέροντας τη συμφωνία που είχε υπογράψει. Υπερασπίστηκε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, υποστηρίζοντας ότι η δραματική μείωση της κρατικής συμμετοχής θα καλυφθεί στο μέλλον από την αύξηση της τιμής των μετοχών...

Αφησε επίσης  ανοιχτό με σαφήνεια  το ενδεχόμενο αύξησης των  εργοδοτικών εισφορών ως λύση για να καλυφθεί η τρύπα του ασφαλιστικού, γιατί όπως είπε θεωρεί ότι οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλες μειώσεις, παρακάμπτοντας τις όποιες επιπτώσεις θα έχει στην απασχόληση και στη βιωσιμότητα μιας σειράς επιχειρήσεων.