Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013

Ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη ούτε από νέα κόμματα, ούτε από καινούργια συνθήματα .

OΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, τους οποίους η κοινωνία έχει κρίνει και επικρίνει για τα λάθη, τις παραλείψεις και τελικά την ευθύνη τους για τη σημερινή κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα, προσπαθούν αλλάζοντας «κομματική ενδυμασία» και πολιτική φρασεολογία να διατηρηθούν στο προσκήνιο, ματαιοπονούν.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη ούτε από νέα κόμματα, ούτε από καινούργια συνθήματα κενά περιεχομένου. Χρειάζεται λύσεις στα προβλήματά του, απαιτεί ρεαλιστικές πολιτικές και απεχθάνεται τον καιροσκοπισμό και τις πρακτικές του παρελθόντος. Αισθάνεται δε να προκαλείται όταν πρόσωπα που άσκησαν εξουσία, άμεσα ή έμμεσα, κάνοντας λάθη που κόστισαν, τώρα να υπόσχονται τη λύτρωση από αυτά.

Οι ανακατατάξεις που συντελούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς ασφαλώς και δεν μπορεί να παραγνωρίζονται. Ομως, οι ευκαιριακές συμμαχίες και οι ιδιοτελείς συνεννοήσεις δεν μπορούν να αποτελούν γερά θεμέλια για ένα νέο πολιτικό οικοδόμημα. Γι’ αυτό όσοι καταφεύγουν σε τέτοιες σπασμωδικές κινήσεις, αδιαφορώντας για τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες, διατρέχουν τον κίνδυνο να βρεθούν οριστικά στο περιθώριο.