Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τον τόπο...

Την επικαιροποιημένη πρόταση της ΝΔ για την οικονομία και την έξοδο της χώρας από την κρίση παρουσίασε στους εκπροσώπους της τρόικας ο Αντώνης Σαμαράς, στην πενηντάλεπτη συνάντησή τους που έγινε στα γραφεία του κόμματος χθες το απόγευμα. Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας επιζητούν διακομματική συναίνεση -ιδίως των δύο κομμάτων εξουσίας- προκειμένου να προχωρήσουν τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό κινήθηκαν και κατά τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο της ΝΔ. Στην αξιωματική αντιπολίτευση, πάντως, παραπέμπουν στην προχθεσινή τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο, ότι δεν μπορεί να συναινέσει σε αυτό που διαφωνεί και διαλύει τη χώρα. «Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τον τόπο και χρειάζεται συναίνεση των πολιτικών κομμάτων ή η τρόικα δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση και χρειάζεται να συμμετάσχουν και άλλα πολιτικά κόμματα για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας;», διερωτήθηκε, μέσω του «ράδιο 9», ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος Νότης Μηταράκης. Στη ΝΔ δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν στη μεγάλη προχθεσινή εκδήλωση και εκτιμούν ότι η υποδοχή των μέτρων από τους πολίτες είναι ήδη πολύ θετική.
Σχολιάζοντας την κυβερνητικές αντιδράσεις για το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο για «μη ενιαία η στάση μέσα στην κυβέρνηση» και εξήγησε:
«Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι μερικά από αυτά τα συζητάμε, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι πολλά από αυτά τα συζητάμε και θα είναι στο πρόγραμμά μας, την ίδια ώρα με non paper τα απορρίπτουν όλα. Είναι δυνατόν», αναρωτήθηκε, «όταν τα λέμε εμείς να είναι ανεφάρμοστα και όταν τα εντάσσουν αυτοί στους σχεδιασμούς τους να είναι εφαρμόσιμα;».