Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Για τρίτη (εάν συμπεριληφθεί και το δημοψήφισμα) προεκλογική περίοδο μέσα σε οκτώ μήνες .

Η χώρα βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες σε προεκλογική περίοδο. Πρόκειται ουσιαστικά για την τρίτη (εάν συμπεριληφθεί και το δημοψήφισμα) προεκλογική περίοδο μέσα σε οκτώ μήνες και το ζητούμενο, δυστυχώς, παραμένει η πολιτική σταθερότητα! Η τραυματισμένη ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλο την αβεβαιότητα, τα σενάρια και γενικά την ακυβερνησία που μοιραία έχει προκληθεί μετά τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, αυτό που απαιτείται είναι μια γρήγορη προεκλογική περίοδος, χωρίς κραυγές και κυρίως χωρίς λαϊκίστικες κορώνες. Η μετριοπάθεια, ο ήπιος πολιτικός λόγος και η αντιπαράθεση επιχειρημάτων θα δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες να κάνουν την επιλογή τους.
Η χώρα (και οι πολιτικές δυνάμεις) πλήρωσε τις τελευταίες δεκαετίες τις ψεύτικες υποσχέσεις, τα μεγάλα λόγια και την παροχολογία. Το σοκ που υπέστη η Αριστερά όταν ήρθε σε επαφή με την πραγματικότητα θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τους ηγέτες όλων των κομμάτων για να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη.
Οι πολίτες από την πλευρά τους πρέπει να διεκδικήσουν την αλήθεια από τους πολιτικούς, διότι μόνο τότε μπορούν με καθαρή σκέψη να ψηφίσουν για το μέλλον της χώρας και το μέλλον των παιδιών τους. Ο λαϊκισμός είναι εκείνος που πρέπει να ηττηθεί στις επικείμενες εκλογές. Οσοι τον υπηρετούν πρέπει να απομονωθούν και να οδηγηθούν στο περιθώριο, ακριβώς για να μην μπορούν να βλάψουν ξανά την Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή είναι ανάγκη να υπάρξει -για τη χώρα και την οικονομία- μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, έτσι ώστε να προχωρήσει απερίσπαστη στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Να προσπαθήσει να βελτιώσει δυσμενείς όρους του Μνημονίου, να προσελκύσει επενδύσεις και να τονώσει την απασχόληση.
Αυτούς τους στόχους πρέπει να υπηρετήσουν όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου που διεκδικούν από σήμερα την ψήφο των Ελλήνων. Χωρίς μικροκομματικά παιχνίδια, χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς πολιτικαντισμούς, τακτικές που μας έβαλαν στη μνημονιακή εποχή!