Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Σκοτώνετε, αλλά μη δημεύετε περιουσίες.


Ενας παράδοξος έπαινος-μομφή που, άνετα και δίκαια, απευθύνεται  στον πρωθυπουργό αλλά και στους δύο κυβερνητικούς συντρόφους-συνεταίρους του, με τους οποίους πλέον είναι  «καταδικασμένος» όχι μόνο να συγκυβερνά αλλά και να συνυπάρχει.
Υπάρχουν δέκα σπουδαίοι λόγοι για να ευχόμαστε τη μακροημέρευση αυτής της κυβέρνησης και υπάρχει ένας, αλλά... Λέων, αντίστροφος, αλλά και πανίσχυρος.  Που μας κάνει θηρία - κάποιους στα όρια του άλογου μίσους. Για έναν απλό, πολύ απλό λόγο. Επειδή ουδείς από τους Τρεις θυμάται, αυτή τη στιγμή, μία φοβερή φράση του Μακιαβέλι. Εχει λεχθεί  τέσσερεις αιώνες πριν, αλλά διατηρεί την καταλυτική ισχύ της και σήμερα: Σκοτώνετε, αλλά μη δημεύετε περιουσίες.      
Και αυτή τη στιγμή, αυτό ακριβώς, το δεύτερο δηλαδή, αυτό θα πράξει ετούτη η κυβέρνηση στην περίπτωση που επαληθευτούν όσα ακούγονται για το φορολογικό νομοσχέδιο... Δημεύοντας, όχι τις περιουσίες μας, αλλά τους γλίσχρους μισθούς και τις συντάξεις μας, το εισόδημα μας, εν πάση περιπτώσει, με μια φορολογία όχι μόνο χωρίς μέτρο αλλά και χωρίς λογική, ενίοτε και χωρίς ειρμό, σίγουρα όμως εξοντωτική, στα όρια του παραλόγου... Θα μας μετατρέψετε σε φορολογικά υποζύγια... χωρίς να  θέλετε (ίσως και να μην μπορείτε) να μετρήσετε τις συνέπειες, τη διάλυση της καθαρής σκέψης, την εγκατάλειψη της πολιτικής αλλά και της κοινωνικής λογικής
Αλίμονο, όμως, αν η σκέψη μας καταλήξει κινούμενη άμμος, αν χάσει τις προδιαγραφές που καθορίζουν τη σκέψη μας - όπως και την ψήφο μας; Δεν βλέπετε ήδη το αποτέλεσμα; Στρώνετε το βούτυρο στο κάλπικο ψωμί του φιλόδοξου νεαρού και του εσμού που τον ακολουθεί, του προσφέρετε πόντους, τον φέρνετε πρώτο στις δημοσκοπήσεις, του πολλαπλασιάζετε το θράσος, την οίηση, του επιτρέπετε όχι μόνο να θριαμβολογεί αλλά και να απειλεί, όχι μόνο να αυτοσχεδιάζει αλλά και εμφανίζεται ως ο επόμενος σίγουρος αναβάτης στο άλογο της εξουσίας. Μην παραγνωρίζετε αυτόν το φοβερό κίνδυνο.