Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Θα κάνουμε την Ελλάδα τη Δανία του Νότου δεν μας υπόσχονταν;

Χρειαζόταν το μνημόνιο για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης και ο εκδημοκρατισμός του πολιτικού συστήματος περνάει μέσα από τη σύγκρουση με τις δυνάμεις της αδράνειας, του λαϊκισμού και με τους πελατειακούς μηχανισμούς που πνίγουν κάθε εξυγιαντική προσπάθεια; Για «ειρηνική επανάσταση» δεν μίλαγε ο Γ. Παπανδρέου; Να έχουν συμπεριφορά αντιεξουσιαστών δεν προέτρεπε τους υφισταμένους του; Μηδενίζουμε το κοντέρ, θα ανατρέψουμε ό,τι κρατά τη χώρα καθηλωμένη, εξουδετερώνοντας τις αγκυλώσεις που μας κληροδότησε η μεταπολίτευση δεν διατυμπάνιζαν urbi et orbi οι προπαγανδιστές της νέας εποχής; Θα κάνουμε την Ελλάδα τη Δανία του Νότου δεν μας υπόσχονταν; Αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι ο δικομματισμός δεν διστάζει να μετέρχεται όλα τα μέσα προκειμένου να παραπλανήσει την κοινωνία.

Δηλαδή, το μνημόνιο ευθύνεται που σπεύδει σήμερα η κυβέρνηση να ιδιωτικοποιήσει άρον άρον και κοψοχρονιά δημόσιες επιχειρήσεις, ενώ μπορούσε να τις πουλήσει πριν από έναν χρόνο με διαφανείς διαδικασίες, αποσπώντας καλύτερο τίμημα; Το μνημόνιο ευθύνεται που έκανε εφτά μήνες να επιλέξει γενικούς γραμματείς υπουργείων και έναν χρόνο για να τοποθετήσει διοικήσεις στα νοσοκομεία; Το μνημόνιο ευθύνεται που επί οκτώ μήνες το ΙΚΑ ήταν σχεδόν ακέφαλο, γιατί οι δοκησίσοφοι της κυβέρνησης έψαχναν τον εκλεκτό μέσω της διαδικασία της διαβούλευσης για να καταλήξουν στο τέλος στο στέλεχος που ήταν δίπλα τους; Το μνημόνιο ευθύνεται που το ΕΣΠΑ καρκινοβατεί; Το μνημόνιο ευθύνεται που ο πρωθυπουργός δεν έχει οικονομικούς συμβούλους και έτσι αναγκαστικά δέχεται ό,τι του εισηγείται το οικονομικό επιτελείο; Το μνημόνιο ευθύνεται που έχουν περάσει από τη Βουλή δεκάδες νομοσχέδια και τα περισσότερα δεν εφαρμόζονται; Το μνημόνιο ευθύνεται που τα κλειστά επαγγέλματα «ανοιγοκλείνουν», αναλόγως των πιέσεων που ασκούνται από ισχυρές επαγγελματικές ομάδες;

Αυτά τα ξεχνάει η κ. Μπακογιάννη;

Και για πρωταπριλιάτικο να μας το λέγατε, δεν θα το πιστεύαμε. Τη στιγμή που τα κανάλια έχουν τίτλους, όπως “πυρετώδεις διεργασίες για το Σκοπιανό”, η Ντόρα να κάνει επίσκεψη σε εφημερίδα. Τελικά, αποδεικνύεται ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τι θα εισπράξει στο εσωτερικό, ενώ αδιαφορεί για τα μείζονα θέματα εξωτερικής πολιτικής, για το τι θα κερδίσει ή θα χάσει η χώρα μας. Διότι δεν εξηγείται αλλοιώς μιά ημέρα πρίν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ να βρίσκεται στον Ελ.Τύπο. Μόνο ως προσπάθειά της για να βρεί στηρίγματα από τις εφημερίδες για τις ημέρες που θα ακολουθήσουν τη σύνοδο, μπορεί να εννοηθεί. Αυτά όμως, δείχνουν πόσο επικίνδυνα λειτουργούν οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες. Μα καλά, δεν διδάχθηκαν τίποτε από τη νύκτα των Ιμίων, και την παρουσία του τότε υπουργού Εξωτερικών Πάγκαλου στο Μέγκα; Προφανώς, δεν έμαθαν τίποτε. Ούτε οι Νεοδημοκράτες, αλλά, μάλλον, ούτε και οι ΠΑΣΟΚοι. Η Ντόρα λοιπόν, το μόνο που κοιτάζει είναι η πάρτη της. Η δελφίνος της ΝΔ τα κατάφερε μια χαρά με το Σκοπιανό. Και στους αμερικάνους φάνηκε ότι ήταν το καλό παιδί, και στο εσωτερικό της χώρας μας δεν καταδείχθηκε ο ρόλος που παίζει στην υπόθεση, ώστε να πληγεί πολιτικά. Εύγε και πάλι στο Μαξίμου!