Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Η εξέλιξη της μεταπολίτευσης έδειξε επακριβώς την ποιότητα αυτών που επέλεγες για να μας κυβερνούν, την ικανότητά τους στην διαχείριση των κοινών, το επίπεδο της εντιμότητάς τους και την ευρύτερη πολιτισμική και πολιτική τους συγκρότηση. Να τους χαίρεσαι! Και μαζί με αυτούς ας «χαιρόμαστε» όλοι μαζί τις πέντε οικογένειες που με μαφιόζικο τρόπο ελέγχουν και μανουβράρουν ολόκληρο το σύστημα. Αυτοί, μέσω κυρίως των ΜΜΕ που ελέγχουν, διαμορφώνουν τους όρους νομιμοποίησης ενός καθεστώτος που εσύ επιβραβεύεις στις εκλογές. Αυτοί συγκροτούν τους μηχανισμούς αναπαραγωγής ενός ημιθανούς πολιτικού συστήματος και τούτοι είναι που κεφαλαιοποιούν την ψήφο σου, την οποία όμως δεν απευθύνεις αμέσως σε αυτούς. Τόσα χρόνια υπερψηφίζεις τους νταβάδες, δίνοντας όμως την ψήφο σου σε αυτούς που κατά κανόνα προεκλογικά καταγγέλλουν τους νταβάδες, για να συνεργασθούν άψογα μαζί τους από την επόμενη μέρα που αναλαμβάνουν κυβερνητικές ή ακόμη και …αντιπολιτευτικές αρμοδιότητες. Δεν είναι οξύμωρο, είναι εντελώς φαιδρό!
Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, αλλά για να δούμε τι θα κάνουμε με εκείνη την εθνική μας υπερηφάνεια και σε ποιον να ξεσπάσουμε όταν έρθει η ώρα.
Εξηγήστε μας λοιπόν, μην μας τρελαίνετε άλλο. Μην φοβάστε. Μην ντρέπεστε.
Από τη μια έρχεστε και μας λέτε ότι δώσατε σκληρή μάχη με το ΔΝΤ για να επιτύχετε ...καλύτερη συμφωνία.!
Πολύ ωραία. Μας λέτε ότι δώσατε μάχη να μην περικοπεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. Και πάλι ωραία. Όμως από την άλλη έρχεται ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ και μας λέει ότι δεν τέθηκε τέτοιο θέμα.
Από τη μια έρχεστε και μας λέτε ότι μας επιβλήθηκαν τα σκληρά μέτρα. Όμως από την άλλη έρχεται ο Στρός Καν και μας λέει ότι εσείς του παρουσιάσατε τα μέτρα και μάλιστα τον εκπλήξατε με τη σκληρότητα των μέτρων, χωρίς ποτέ να τον διαψεύσετε σημειωτέον.
Από τη μια μας παρουσιάζετε ένα νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και από την άλλη μας αποκαλύπτετε ότι σας ήρθε επιστολή να το κάνετε ακόμα πιο σκληρό κ.λ.π.
Καλά, την κολοκυθιά παίζετε με το ΔΝΤ;
Τέλος πάντων πείτε μας. Άνθρωποι είμαστε κι εμείς.
Δεν μπορούμε που δεν μπορούμε να αντιδράσουμε γιατί μας έχουν σε καταστολή τα ΜΜΕ (άντε να δούμε μέχρι πότε), τουλάχιστον να ξέρουμε ποια είναι η πραγματική κυβέρνησή μας.