Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι.

Η υποχρεωτική απασχόληση του Πρωθυπουργού με τις διεθνείς πλευρές της οικονομικής κρίσης μοιάζει να παρεμποδίζει την έναρξη του έργου της κυβερνήσεως. Οι πρώτες εβδομάδες έχουν κυλήσει μάλιστα με τους πολίτες να παρακολουθούν δραστηριότητες κατά την κρίση μεμονωμένων κυβερνητικών παραγόντων. Δεν είναι δηλαδή αποτέλεσμα σκέψης και απόφασης συλλογικών κυβερνητικών οργάνων, αλλά εκφράζουν προφανώς την άποψη του συντάκτη κάθε συγκεκριμένης απόφασης, συνήθως υπουργού.

Δημιουργείται ήδη η εντύπωση ότι η κυβέρνηση μοιάζει πολύ, κατά την οργάνωση και την έκφρασή της, με τον κομματικό σχηματισμό που τη γέννησε.
Είναι καταφανές ότι σημαντικά στελέχη του κυβερνητικού σχήματος δεν γνωρίζουν ότι όλα εξαρτώνται από τον παράγοντα χρόνο.

Ψηφίσαντες και μη ψηφίσαντες, παρακολουθούν με δικαιολογημένη ανησυχία ελλείψεις και παραλείψεις της κυβερνητικής πολιτικής. Και ορισμένες πράξεις, αν στην αρχή συνάντησαν τη φιλική προδιάθεση του κοινού, ταχέως τείνουν να λάβουν τον χαρακτήρα υπολειμμάτων της ληξάσης Αποκριάς...

Ολοι έχουμε αντιληφθεί ότι στο υπουργείο Οικονομικών τα πράγματα είναι απλώς διασκεδαστικά χάρη στη δημοτικότητα του ριζοσπάστη υπουργού. Αλλά και όσοι συμπαθούν τον υπουργό, που κατέστη διεθνώς διάσημος λόγω των ενδυματολογικών ιδιαιτεροτήτων του, πιστεύουν ότι η καθημερινή παρουσία του υπουργού στο υπουργείο του είναι υποχρεωτική.

Δεν χρειάζεται να αναφέρει κανείς άλλες παραλείψεις σε διάφορα υπουργεία, όπως επίσης είναι γνωστές οι πρωτοβουλίες υπουργών που εκδηλώνονται χωρίς να ενημερωθεί το Μέγαρο Μαξίμου. Με λίγα λόγια, μοιάζει απαραίτητο να περάσουν οι περισσότεροι υπουργοί και υφυπουργοί από σεμινάρια περί το κυβερνάν. Εκεί θα εκμάθουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι.

Οι ψηφοφόροι εμπιστεύθηκαν τον Πρωθυπουργό για να κυβερνήσει και όχι τις σκιές του παρελθόντος που προφανώς θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα στους «παραδείσους» της Ιστορίας.