Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

Εκλογικός νόμος ήταν και... πέρασε!

Εκλογικός νόμος ήταν και... πέρασε! Κάπως έτσι θα μπορούσαν να συμπυκνωθούν σε μια φράση τα όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή. Ο κ. Τσιπρας δεν πέτυχε τελικά αυτό που ήθελε, αλλά κέρδισε μια... εβδομάδα ακόμη! Από σήμερα ξεκινά η νέα κυβερνητική προσπάθεια για αλλαγή του «γηπέδου» αντιπαράθεσης. Με αιχμή την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να εγκλωβίσει όλα τα κόμματα σε μια συζήτηση περί θεσμικών αλλαγών, έτσι ώστε να ξεφύγει από τη δύσκολη καθημερινότητα! Δυστυχώς όμως πάλι μια... εβδομάδα θα κερδίσει, με δεδομένο ότι σε λίγες ημέρες έρχεται η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, τον Αύγουστο ο ΕΝΦΙΑ κ.ο.κ.
Αρα, τι του μένει; Οι τηλεοπτικές άδειες. Ενα προσφιλές (εάν όχι το προσφιλέστερο) θέμα για την κυβέρνηση, όπως φάνηκε και από την τελευταία ομιλία του κ. Τσίπρα στη Βουλή. Αν και το θέμα ήταν ο εκλογικός νόμος, μίλησε και πάλι για τα ΜΜΕ, για τα κανάλια της διαπλοκής, για χρεοκοπημένους εκδότες κ.λπ., σε συνέχεια της αναγγελίας που έκανε για το κλείσιμο του Mega. Είναι βέβαιον ότι τα ίδια θα πει και στην επικείμενη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που έχει ζητήσει η ΝΔ με αφορμή τα γεγονότα του περσινού καλοκαιριού!
Φαίνεται, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση επενδύει -πολιτικά και επικοινωνιακά- στην αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου και θέλει να εμφανίσει ως... τρόπαιο το «λουκέτο» σε έναν ή περισσότερους τηλεοπτικούς σταθμούς! Δηλαδή την ώρα που οι πολίτες θα έρχονται αντιμέτωποι με την Εφορία, τις περικοπές, την ακρίβεια, η κυβέρνηση θα απαντά: «Ναι, αλλά έκλεισε το Mega...». Και αυτή η συζήτηση, όμως, δεν πρόκειται να κρατήσει πάνω από τρεις ημέρες. Και στο τέλος αυτό που θα μείνει θα είναι το «μαύρο» και οι 500, 600, 700 άνεργοι σε έναν ακόμη κλάδο της ιδιωτικής οικονομίας!