Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Στο δίλημμα «ή ψηφίζετε ή πτωχεύετε».

Η Ελλάδα, δηλαδή, εκβιάζεται ωμά, απροσχημάτιστα και ξετσίπωτα.
Δεν γνωρίζουμε, φυσικά, αν, στον πρωτοφανή -ιστορικά- αυτό εκβιασμό, η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου βρίσκεται στην πλευρά των εκβιαζόμενων ή των εκβιαστών. Διότι, τα κύρια χαρακτηριστικά της κυβερνητικής πορείας επί 20 μήνες είναι η συσκότιση και η αδιαφάνεια και οι διαβουλεύσεις και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
Εκείνο που γνωρίζουμε -και που μαζί μας το γνωρίζουν όλοι οι Ελληνες- είναι ότι ο Μεγάλος Εκβιασμός δεν έγκειται στο δίλημμα «ή ψηφίζετε ή πτωχεύετε», ή στο βρόχο «προτιμήστε το παλούκωμα από τον τυφεκισμό», ή στο απατηλό δέλεαρ «αν ψηφίσετε θα έχετε άλλα 120 δισ. βοήθεια, αν όχι πάτε για χρεοκοπία και χάος»!
Ο Μεγάλος Εκβιασμός έγκειται στο γεγονός ότι:
* Τόσο οι Ευρωπαίοι φύλακες - κέρβεροι των τραπεζών (που παριστάνουν τις κυβερνήσεις και τους ηγέτες),
* όσο και η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου (που συνεχώς διατυμπανίζει τα μεσσιανικά και πατριωτικά της αισθήματα)…
…φρόντισαν να μην έχουν και φρόντισαν να μην υπάρξει (επί 20 μήνες τώρα) καμιά εναλλακτική πρόταση και λύση -ένα άλλο, διαφορετικό, ντοσιέ- ούτε καν μια υποτυπώδης έστω αναπτυξιακή διάσταση, προκειμένου να καταστήσουν ανέφικτο οποιονδήποτε άλλο δρόμο - χωρίς υποταγή, χωρίς κατοχή, χωρίς εξευτελιστικά Μνημόνια και χωρίς ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας!
Αρα: Αυτό το οποίο απέκλεισε και αποκλείει η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι τραπεζίτες της και αυτό υπέρ του οποίου δεν αγωνίστηκε και δεν αγωνίζεται η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, μόνο ο ελληνικός λαός δύναται να το επιβάλει και να το κατακτήσει. Διότι, βεβαίως, υπάρχουν και άλλοι δρόμοι, όσο και να τους κρύβουν οι Βρυξέλλες και η Αθήνα.
Αλλωστε, ο ελληνικός λαός δεν έχει να πληρώσει τα μυθώδη ποσά που, επιπλέον, του ζητούν. Και το θέμα σε 6 μήνες θα είναι οξύτερο, έστω κι αν ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο! Γιατί, λοιπόν, να χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος;
Αρα, όλοι στις απεργίες και στις πλατείες!