Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Το χειρότερο είναι ότι δεν λένε στον Ελληνικό Λαό ολόκληρη την αλήθεια...

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος, αμέσως μετά τις επαφές του με τους «κοινωνικούς εταίρους» θεώρησε σκόπιμο να τους προειδοποιήσει τελεσιγραφικά: Βρείτε τα μεταξύ σας για τους μισθούς, διότι, διαφορετικά, η κυβέρνηση θα φέρει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προκειμένου να λύσει το πρόβλημα...
Και όλοι οι άλλοι – κόμματα τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση, Κυβερνητικός Συνδικαλισμός, εκπρόσωποι της Μεγάλης Εργοδοσίας (ΣΕΒ), εκπρόσωποι των Μικρομεσαίων και εκπρόσωποι του Εμπορίου – ναι μεν φωνασκούν και αλληλοϋποβλέπονται, αλλά και αναζητούν εναγωνίως φόρμουλα προκειμένου να υποχωρήσουν χωρίς να ταπεινωθούν παντελώς και χωρίς να εξευτελιστούν.
Το χειρότερο, όμως, δεν είναι η υποχώρησή τους και το συνεχές νέρωμα του κρασιού τους. Το χειρότερο είναι ότι δεν λένε στον Ελληνικό Λαό ολόκληρη την αλήθεια.
Και η αλήθεια είναι ότι για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι τα ελλείμματα και τα χρέη, αλλά, με πρόσχημα την υπαρκτή κρίση, να ρίξουν κατακόρυφα το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού και των ευρωπαϊκών Λαών, ώστε η πλουτοκρατία να βγει άβρεχτη από την κρίση και, ει δυνατόν, να μη χάσει ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη της.
Διότι, όντως, αν στόχος της Νέας Τάξης ήταν τα ελλείμματα και τα χρέη, θα έδιναν βαρύτητα στην ανάπτυξη, προκειμένου να καλυφθούν – ελλείμματα και χρέη – από τον παραγόμενο πρόσθετο πλούτο και δεν θα έριχναν τα λαϊκά εισοδήματα (με την υπερφορολόγηση και με τις οριζόντιες περικοπές), συνολικά, κάτω και από το 50%.