Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Στα αποκαΐδια του κράτους πρόνοιας καίγονται καθημερινά ανθρώπινες ψυχές.

Στα αποκαΐδια του κράτους πρόνοιας καίγονται καθημερινά ανθρώπινες ψυχές, στα μαγκάλια μιας ανάλγητης πολιτικής που αποκλείει από τα βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως το ρεύμα, τη θέρμανση τις στρατιές των φτωχών και των ανέργων, οδηγώντας πολλούς από αυτούς στον θάνατο, ενώ οι απόπειρες αυτοκτονίας πλησιάζουν τις 10.000 τον χρόνο. Η δημόσια υγεία βρίσκεται «στο μάτι του κυκλώνα». Νοσοκομεία κλείνουν, εκατοντάδες κλίνες έχουν καταργηθεί με στόχο τη μείωση των κρεβατιών στο ΕΣΥ κατά 10.000. Ολόκληρα νοσοκομεία υποβαθμίζονται τραγικά με ελλείψεις σε υλικό και προσωπικό. Λειτουργίες των νοσοκομείων (π.χ. εργαστήρια) εκχωρούνται σε ιδιώτες, την ίδια στιγμή πάνω από το 30% του πληθυσμού αποκλείεται από τη δημόσια υγεία. Η υγειονομική φτώχεια οδηγεί σε υγειονομική γενοκτονία.
Στην εκπαίδευση, με την αντιδραστικότερη μεταρρύθμιση, στέλνουν στον Καιάδα τη νέα γενιά, οδηγώντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς στη διαθεσιμότητα-απόλυση. Με τις περικοπές δαπανών, τις καταργήσεις σχολείων, με ένα ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο, μας γυρίζουν στον εκπαιδευτικό Μεσαίωνα.
Η κυβέρνηση και οι υπουργοί της λειτουργούν σαν dealer των ξένων δυναστών-δανειστών και ως έμποροι των κοινωνικών αγαθών. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν πιο αναγκαίο ένα παλλαϊκό κίνημα υπεράσπισης των κοινωνικών αγαθών-δικαιωμάτων και ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής.