Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Μεγάλες θυσίες των πολιτών, για ικανοποίηση κομματικών αναγκών.

Η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα εκείνα τα τμήματα της που έχουν υποστεί τις  μεγαλύτερες θυσίες από την κρίση δεν μπορούν να ανεχθούν την κατασπατάληση πολύτιμων πόρων, όπως είναι το πλεόνασμα που επιτεύχθηκε με μεγάλες θυσίες των πολιτών, για ικανοποίηση κομματικών αναγκών.

Η μάχη που έδωσε η κυβέρνηση για να πετύχει τη διανομή μέρους του πλεονάσματος, για να έχει αποτελέσματα πρέπει να συνοδευτεί με αυστηρά και κυρίως δίκαια κοινωνικά κριτήρια. Οι παροχές που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός πρέπει να κατευθυνθούν στους πολίτες που πραγματικά έχουν ανάγκη, που αγωνίζονται καθημερινά να επιβιώσουν μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες που βιώνουν την ανασφάλεια, που ζουν πραγματικά στην ανέχεια, που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Αυτοί πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στις όποιες ενισχύσεις  καταλήξει να δώσει η κυβέρνηση. Σε αυτούς οφείλουν οι κυβερνώντες να δώσουν μια ελάχιστη έστω ελπίδα, ότι κάτι αλλάζει επιτέλους, ότι οι θυσίες που έχουν υποστεί αναγνωρίζονται.

Και η κοινωνία και η πολιτική μας ζωή έχουν ανάγκη να τονωθεί και να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη που είχε πληγεί βαρύτατα από πράξεις και παραλείψεις του παρελθόντος. Η κυβέρνηση έχει τώρα μια ευκαιρία στα χέρια της για να διορθώσει τις κοινωνικές αδικίες, που ας μην το ξεχνάμε, εξέθρεψαν σε μεγάλο βαθμό, την απαξία προς την πολιτική και τους πολιτικούς.  Ας μην την αφήσει να πάει χαμένη.