Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Αλισβερίσι να γίνεται .

Όσοι λοιπόν απέτυχαν  να περάσουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, έρχονται τώρα και ανάλογα ποιος βολεύει περισσότερο ή ποιόν αντιπαθούν λιγότερο και προτρέπουν στους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν. 

 Το... ενδεχόμενο να έχουν δική τους γνώμη , άποψη και προτίμηση οι ψηφοφόροι και να μην χρειάζονται νουθεσίες στις επιλογές τους, προφανώς και δεν τους περνάει από το νου.
 Κι αν τους περνάει, δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία γιατί στην ουσία αυτό που τους ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να καταγραφεί η δήλωση στήριξης, έτσι ώστε να εξαργυρωθεί από τους ίδιους ή από την παράταξη σε μελλοντικό χρόνο. Αλισβερίσι να γίνεται δηλαδή. Προτροπή  στο “κοπάδι”για στήριξη στον μέχρι χθες αντίπαλο, στον οποίο  έσουρναν τα εξ αμάξης, απλά γιατί  η ενδεχόμενη εκλογή του, θα είναι το μικρότερο κακό .Κουβέντα φυσικά  για το αν ο υποδεικνυόμενος έχει τις ικανότητες και τα προσόντα για την διεκδικούμενη θέση, μια και αυτά αποδομήθηκαν και κονιορτοποιήθηκαν στο προηγούμενο διάστημα.

 Εξίσου βέβαια υποκριτική  είναι και η στάση  κάποιων άλλων χαμένων του πρώτου γύρου που  νίπτουν τα χείρας και...αποδεσμεύουν του ψηφοφόρους να ενεργήσουν κατά βούληση, ομολογώντας έτσι, ότι πριν τους είχαν “δεσμευμένους” και με ελεγχόμενη βούληση!

Φαινόμενα κατάπτωσης της λειτουργίας της Δημοκρατίας τα οποία δυστυχώς δεν τα συναντούμε μόνο σε προεκλογικές περιόδους όπου το κυνήγι της ψήφου έχει σαν όπλο το χάιδεμα των ψηφοφόρων. Ψηφοφόροι που για λίγες μέρες είναι στο απυρόβλητο και αντιμετωπίζονται ως ιερές αγελάδες  της Ινδίας και ό,τι κι αν κάνουν είναι...δικαιολογημένο.