Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Εξαρτάται πλέον το αν θα γίνει πρωθυπουργός ή όχι!

Αντιθέτως, ο Γ. Παπανδρέου είναι αυτός που δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα από πρόωρες εκλογές - εκτός πια αν θέλει να αντιγράψει τον Καραμανλή και να την «κοπανήσει» κι αυτός, πράγμα για το οποίο δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη.


Αν κάνει εκλογές σε δύο-τρεις μήνες και ταυτόχρονα δεν προχωρήσει σε νέα εξοντωτικά μέτρα εναντίον του ελληνικού λαού, είναι απίθανο η ΝΔ να ξεπεράσει το ΠΑΣΟΚ. Είναι απειροελάχιστες, όμως, οι πιθανότητες να πάρει το ΠΑΣΟΚ έστω και 151 βουλευτές.

Πώς θα κυβερνήσει; Η Ντόρα, ο Κουβέλης, ο Καρατζαφέρης θα είναι πρόθυμοι φυσικά να συγκυβερνήσουν με τον Γ. Παπανδρέου. Πρόθυμοι είναι, όμως, ήδη από τώρα. Δεν είναι πολύ προτιμότερο για τον Γ. Παπανδρέου να συνεχίσει να κυβερνά με την πλειοψηφία των 156 ΠΑΣΟΚτζήδων βουλευτών και να δεχθεί χείρα βοηθείας από τα αποκληθέντα «εξαπτέρυγα», που σήμερα βρίσκονται σε κατάσταση πολιτικής αποδυνάμωσης; Διαφορετικά, αν κάνει εκλογές και βρεθεί χωρίς ΠΑΣΟΚική κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, οι ανωτέρω δυνάμει εταίροι του θα είναι πολύ πιο απαιτητικοί και θα «χορέψουν στο ταψί» τον Γ. Παπανδρέου, αφού από αυτούς θα εξαρτάται πλέον το αν θα γίνει πρωθυπουργός ή όχι!


Θεωρητικά μιλώντας, ο Γ. Παπανδρέου θα ήταν ουσιαστικά υποχρεωμένος να προσφύγει σε εκλογές μόνο αν απειλείτο με ανατροπή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Αυτό ούτε ως ανέκδοτο δεν μπορεί να το πει κανείς. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκαν πολιτικά «ασπόνδυλα» υπερψηφίζοντας άνευ διαρροών τα πιο αντεργατικά μέτρα που έχουν ποτέ παρουσιαστεί μέχρι τώρα ενώπιον της Βουλής. Συνιστά γελοιότητα να ισχυριστεί κανείς ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να φοβηθεί τέτοια άτομα ή έστω να υπολογίσει σοβαρά τα λεγόμενά τους.

Μόνο αν βεβαιωθούν ότι κάποιος άλλος ανατρέπει τον Γ. Παπανδρέου, ακόμη και οι μέχρι τώρα ψοφοδεείς κυβερνητικοί βουλευτές θα μεταμορφωθούν εν μια νυκτί σε... «βρυχώμενους λέοντες» κατά του πρωθυπουργού, προκαλώντας την απέχθεια και τη θυμηδία του λαού...