Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Η Ευρώπη -δυστυχώς- αλλάζει .

Η Ευρώπη -δυστυχώς- αλλάζει και όσοι δεν το είχαν αντιληφθεί μετά την επίθεση στο Παρίσι, το κατάλαβαν χθες με τα όσα έγιναν στις Βρυξέλλες. Ο τρόμος βρίσκεται πάνω από τη Γηραιά Hπειρο και οι ηγέτες της δείχνουν ανέτοιμοι -μέχρι στιγμής- να τον αντιμετωπίσουν. Η «καρδιά» του προβλήματος δεν είναι άλλη από το ISIS. Eνα πρόβλημα που δεν το δημιούργησαν οι Ευρωπαίοι, αλλά καλούνται τώρα να το αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά, καθώς ο στόχος (και) της χθεσινής επίθεσης δεν ήταν το Βέλγιο. Δεν ήταν οι Βρυξέλλες. Hταν η ίδια η Ευρώπη, η κουλτούρα της, ο δυτικός τρόπος ζωής!
Είναι σαφές ότι o πόλεμος πλέον έχει κηρυχθεί και ότι είναι επιβεβλημένη πλέον η απάντηση στο Ισλαμικό Κράτος. Οι Αμερικανοί είχαν κάνει παλαιότερα την πρόταση, αλλά κανείς δεν ακολούθησε τότε, μετά και την αποτυχημένη συνεδρίαση της βρετανικής Βουλής. Τώρα, τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς κανείς δεν πιστεύει ότι το χτύπημα στις Βρυξέλλες θα είναι το τελευταίο.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να επιλέξουν λοιπόν: Είτε θα αντιμετωπίσουν δυναμικά την τρομοκρατία με κοινές αποφάσεις και κοινές δράσεις, είτε ο τρόμος θα κυριαρχεί πάνω από τους πολίτες. Ημίμετρα πλέον δεν χωρούν...Το πολιτικό προσωπικό της Ευρώπης πρέπει να απαντήσει, στην πράξη, σε εκείνους (που δεν είναι λίγοι) οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τις κυβερνήσεις της ΕΕ τις αποτελούν... λογιστές που νοιάζονται μόνον για ισοζυγία, χρηματιστήρια και δημοσιονομικά μεγέθη. Η Ευρώπη όμως δεν είναι αυτή ή δεν πρέπει να είναι αυτή!
Μια δυναμική-συντονισμένη απάντηση θα περιορίσει τον ευρωσκεπτικισμό, θα δώσει επιχειρήματα σε όσους πιστεύουν ότι η ΕΕ δεν είναι μια... εταιρεία που νοιάζεται για οικονομικά οφέλη και θα εκπέμψει το μήνυμα ότι οι αρχές και οι άξιες μας θα νικήσουν τον φανατισμό και τον σκοταδισμό!