Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Οπως ακριβώς το φοβούνται οι ξένες πρωτεύουσες.

Όμως, το «εκλογικό άλμα», με το οποίο εμπιστεύθηκε ο πολίτης τους πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δείχνει να χρησιμοποιείται με τρόπο σοφό, δηλαδή ρεαλιστικό και αποδοτικό για τα κοινά συμφέροντα. Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται και ετοιμάζουν μια φθινοπωρινή διαρκή επίθεση, εναντίον των «ανακτόρων» του «μνημονιακού κυβερνητικού διδύμου».
Δικαίωμά τους, πολιτικό, θα πείτε. Προφανώς! Το οποίο πάντως φαλκιδεύουν οι ίδιοι όταν απειλούν ότι «ο λαός θα βρίσκεται στους δρόμους μέχρι να υποχρεωθεί ο Σαμαράς να προσφύγει σε εκλογές». Η ομάδα Τσίπρα-Λαφαζάνη και παλαιοκομματικών του ΠΑΣΟΚ κηρύσσουν «ανένδοτο» με σκοπό να κυβερνήσουν το συντομότερο δυνατόν. Η πολιτική αστάθεια αποτελεί αναπόδραστη πραγματικότητα. Οπως ακριβώς το φοβούνται οι ξένες πρωτεύουσες. Αλλά και οι αγορές, οι επενδυτές και η μεσαία τάξη της χώρας. Αρα, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα περιορίσει, αντικειμενικά, την ισχύ των Σαμαρά-Στουρνάρα ενόψει της κρίσιμης ευρωζωνικής διαπραγμάτευσης.
Γιατί όμως η αριστερή αξιωματική αντιπολίτευση, που μοιάζει έτοιμη να επαναλάβει την πολιτική κάλυψη της κοινωνικής αναταραχής του 2008 ή του καλοκαιριού του 2011, αρνείται να εξηγήσει με σαφήνεια τα βασικά μεγέθη του κρατικού προϋπολογισμού που θα ψηφίσει, αν έχει, κατά τον προσεχή Δεκέμβριο, την ευκαιρία;