Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Ποιος θα ξεχάσει τα «πτωχεύουμε», «τιτανικός», «δεν υπάρχει σάλιο»

Η ζημιά που έχει προκαλέσει η σημερινή κυβέρνηση στη χώρα μας είναι ανυπολόγιστη. Με τις ανεκδιήγητες και συχνά επαναλαμβανόμενες δηλώσεις που έγιναν «σημαία» από την πρώτη κιόλας μέρα που ήλθαν στην εξουσία, κατασυκοφάντησαν την πατρίδα μας στα πέρατα της οικουμένης. Ποιος θα ξεχάσει τα «πτωχεύουμε», «τιτανικός», «δεν υπάρχει σάλιο», «είμαι πρωθυπουργός χώρας με πολίτες απατεώνες» και όλα αυτά τα... κολακευτικά σε μια περίοδο που η χώρα μας είχε ανάγκες δανεισμού!
Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής δεν είχαμε σχεδόν καμία βελτίωση. Η επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής και η ελάχιστη μείωση του επιτοκίου των 110 δισ. ευρώ μπορεί να δίνουν μια ανάσα, χωρίς όμως να λύνουν το πρόβλημα.
Παρά ταύτα παρουσιάσθηκε ως θριαμβευτής ο πρωθυπουργός μας.
Στο ίδιο μήκος κύματος και τα καθεστωτικά ΜΜΕ -φερέφωνα παραπληροφόρησης- προεξάρχοντος του γνωστού μεγάλου καναλιού που παρουσίασε τον... κυβερνητικό θρίαμβο.
Σταθερά και μονότονα φιλοξενούν τις δηλώσεις της συμμαχίας των προθύμων «μαϊντανών» που στηρίζουν το μνημόνιο. Από την άλλη πλευρά οι προβολείς των ΜΜΕ παραμένουν κλειστοί στις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όταν -σπάνια- το πράττουν σκοπός τους είναι η δυσφήμηση.
Στη χώρα μας ίσως χρειάζεται να ξαναγράψουμε το ελληνικό λεξικό.
Οταν π.χ. λέμε επιτυχία, να εννοείται αποτυχία.
Με τα σημερινά δεδομένα είναι περισσότερο από βέβαιο ότι δεν υπάρχει διέξοδος στην κρίση. Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και οι αριθμοί το αποδεικνύουν.

Θα βάλω το δάκτυλο στο μέλι και δεν θα το γλύψω!!!


ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, το προηγούμενο διάστημα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει επικριθεί για απευθείας αναθέσεις έργων σε εταιρείες συμβούλων. Εχει, μάλιστα, βρεθεί, για το λόγο αυτό, αντιμέτωπος με επίμονα ερωτήματα, ακόμη και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Προκαλεί κατάπληξη, όμως, το γεγονός ότι, αυτή τη φορά, ο υπουργός Οικονομικών υπερέβη τα εσκαμμένα, αναθέτοντας το έργο του σχεδιασμού, παρακολούθησης, συντονισμού και υλοποίησης του προγράμματος αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ σε νεοσύστατη και μηδενικής εμπειρίας εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο μόλις μία λίρα.

ΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ πολιτικής και ηθικής τάξεως για την κυβέρνηση και τον κ. Παπακωνσταντίνου προσωπικά, από την ανάθεση του έργου της ιδιωτικοποίησης δημόσιας περιουσίας σε μια παντελώς άγνωστη εταιρεία, που ιδρύθηκε μόλις πριν από τρεις μήνες με έδρα το Λονδίνο και, προφανώς, δεν υπάρχουν οικονομικά στοιχεία αξιολόγησης των εργασιών της. Ο Ελεύθερος Τύπος καλεί τον κ. Παπακωνσταντίνου να δώσει ουσιαστικές εξηγήσεις για μια σειρά ζητημάτων που ανακύπτουν σχετικά με τους λόγους και τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης ανάθεσης, που έγινε με αδιαφανή κριτήρια και χωρίς να αναρτηθεί η σχετική σύμβαση στον ιστότοπο «Διαύγεια».