Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

Οτι κι αν κάνεις, στο στομάχι θα σου κάθονται...

Ακούσαμε πως «Λεφτά υπάρχουν» και δεν είπαμε «Δείξ’ τα μας να τα δούμε και να τα αγγίξουμε!» Εύπιστοι, φάγαμε το επιχείρημα αμάσητο, μόνο και μόνο για να διαπιστώσουμε πως τα λεφτά που υπήρχαν ήσαν αυτά που είχαμε εμείς. Στις τσέπες μας ή στους λογαριασμούς μας. Και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μας τα πήρανε και μας τα παίρνουν. Εμείς πληρώνουμε την ευπιστία που δείξαμε, ενώ ο τελάλης που φώναζε «Λεφτά υπάρχουν» γυρνάει τον κόσμο και κοροϊδεύει τους πάντες, στην πλάτη μας. 

Κι αφού την πατήσαμε, βάλαμε μυαλό; Κάθε άλλο! Κατάπιαμε αμάσητα τα τρία Ζάππεια και τα δεκαοκτώ εναλλακτικά μέτρα του Αντώνη και μας κάθισαν στο στομάχι. Τα καινούργια μνημόνια και τα νέα μέτρα που μας επιβλήθηκαν δεν χωνεύονται ούτε κι αν πιεις για σόδα όλες τις κόκκινες γραμμές του Κουβέλη. 

Οτι κι αν κάνεις, στο στομάχι θα σου κάθονται

Τώρα, καινούριος τελάλης, γυρνά τις πόλεις, τα χωριά και τα μακρινά ακρονήσια, φωνάζοντας: «Θα φέρω τις μπουλντόζες και θα σας σώσω!».

Πριν τον πιστέψεις, βεβαιώσου πως οι μπουλντόζες δεν είναι για να σε κατεδαφίσουν. Ρώτα και ξαναρώτα, να σου πει και να σου ξεκαθαρίσει τι έχει στο μυαλό του. Αν την πατήσουμε για τρίτη φορά μέσα σε τρία ή τέσσερα χρόνια, θα είμαστε άξιοι της τύχης μας.