Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

«Χρειάζεται άλλη πολιτική»

Το χορό έσυρε και πάλι η πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, κυρία Βάσω Παπανδρέου. Απευθυνόμενη στον κ. Παπακωνσταντίνου και αφότου ο υπουργός Οικονομικών είχε ολοκληρώσει την ενημέρωση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠαΣοΚ για το σχέδιο που προβλέπει την παροχή νέων εγγυήσεων 30 δισ. ευρώ για το τραπεζικό σύστημα, είπε: «Ολο λέμε ότι δεν πάρουμε νέα μέτρα και όλο τα παίρνουμε, τελικά. Χρειάζεται άλλη πολιτική».

Πέραν τούτου, η κυρία Παπανδρέου εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα πρέπει να υπάρξει νέα «ρύθμιση» του ελληνικoύ χρέους το συντομότερο δυνατό καθώς με βάση τις προβλέψεις για το νέο μηχανισμό στήριξης, από το 2013 θα υπάρχει η προοπτική της ελεγχόμενης χρεοκοπίας (orderly default). O κ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε ότι θα υπάρχει τέτοια ανάγκη.

Κριτική δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών και για τις εγγυήσεις προς τις τράπεζες, τις οποίες ωστόσο υπερασπίστηκε, λέγοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την ισχυροποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Μεταξύ των άλλων, η κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου του επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν την έχει πείσει και ότι ως αντιπολίτευση, το ΠαΣοΚ είχε κάνει σημαία την κριτική για τα δισεκατομμύρια που παρείχε ως εγγυήσεις στις τράπεζες η κυβέρνηση Καραμανλή και παρέμεναν αναξιοποίητα και τώρα συμβαίνει το ίδιο.