Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, όμως, είπε «ναι» σε όλα...

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, όμως, είπε «ναι» σε όλα, – όπως, άλλωστε, όλα τα σχετικά ρεπορτάζ καταγράφουν.
Είπε «ναι» ακόμη και σε εκείνα που μέχρι και την παραμονή της Συνόδου Κορυφής όποιος τολμούσε, εντός ή εκτός Ελλάδος, να τα ζητήσει προκαλούσε την οργή του κ. Γ. Παπανδρέου και τις καταγγελίες του ότι «όλοι αυτοί παίζουν το παιχνίδι των κερδοσκόπων» και «γίνονται δεκανίκια σ’ εκείνους που στοιχηματίζουν στη χρεοκοπία της Ελλάδας».
Ετσι, είπε «ναι» και στη γενική αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους (που εξόρκιζε!) και στη συμμετοχή ιδιωτών (που τη στηλίτευε!) και στο «κούρεμα» (που απέρριπτε μετά βδελυγμίας!) και στην «επαναγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά» (που αναθεμάτιζε!) και στην «επιμήκυνση του χρέους», φυσικά, αφού ήταν το μόνο που ζητούσε μέχρι και την προτεραία της Συνόδου!
Αλλωστε, και να ήθελε να αξιώσει κάτι, δεν του ήταν δυνατό, διότι φρόντισε προτού πάει στη Σύνοδο Κορυφής να τα έχει δώσει όλα, να έχει αυτοαφοπλιστεί, να έχει παραδώσει εκουσίως κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα με τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα και με την επιδρομή εναντίον των λαϊκών εισοδημάτων και κατακτήσεων!
Και, βεβαίως, με όσα δέχθηκε αδιαμαρτύρητα στις Βρυξέλλες, ούτε την «επιλεκτική» ή την «ελεγχόμενη χρεοκοπία» απομάκρυνε οριστικά – αντιθέτως, της άνοιξε τον δρόμο – αλλά ούτε και μπορεί να βεβαιώσει κανέναν ότι το δημόσιο χρέος θα μειωθεί στο δυνάμενο να προβλεφθεί μέλλον!
Ανακεφαλαιώνουμε: Τα Ελληνόπουλα και οι Ελληνοπούλες που σήμερα κάθονται στα θρανία, θα μεγαλώσουν, θα ζήσουν και θ’ αγωνιστούν σ’ αυτή την «πατρίδα χωρίς αύριο». Και θα φτάσουν – όσοι και όταν φτάσουν – στη σύνταξη: