Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Στην πραγματικότητα τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Στην πραγματικότητα τίποτα δεν έχει αλλάξει. Η δικαστική έρευνα συνεχίζεται κανονικά και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος δηλώνει την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη και τη βεβαιότητά του ότι θα επιτελέσει το καθήκον της. Εστω κι αν η χθεσινή απόφαση αφήνει μια πικρή γεύση σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και προκαλεί και κάποιες απορίες. Εκείνο που μένει ν΄ αποδειχθεί είναι πώς και τα κόμματα θα επιτελέσουν το δικό τους, αποφεύγοντας τις μικροκομματικές ιδιοτέλειες και τις ανόητες αντιπαραθέσεις.
Χρέος της κυβέρνησης -σωστότερα, της Νέας Δημοκρατίας- είναι να έρθει στη Βουλή το ταχύτερο δυνατό το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Κι όσο για το περιεχόμενό του, ούτε δικαιολογούνται ούτε επιτρέπονται εκπτώσεις απ΄ όσα προβλέπουν οι σχετικές νομοθεσίες των άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι επιεικέστερο. Αντίθετα επιβάλλεται να είναι αυστηρότερο.
Και υποχρέωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, έτσι ώστε το μήνυμα προς την κοινωνία να μην αφήνει την παραμικρή αμφιβολία ότι ο πολιτικός κόσμος συστρατεύεται στον αγώνα εναντίον της νεοναζιστικής συμμορίας.