Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Δυστυχώς, έχει χαθεί το μέτρο. Και από τις δύο πλευρές.

Δυστυχώς, έχει χαθεί το μέτρο. Και από τις δύο πλευρές. Αλλά από την πλευρά της ΝΔ αδικαιολόγητα. Οταν η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει επιτυχώς την εξάρθρωση της νεοναζιστικής συμμορίας και έχει ξεκινήσει αποφασιστικά την εκκαθάριση της ΕΛ.ΑΣ. από τους ακροδεξιούς θυλάκους, δεν έχει κανέναν λόγο να επιδιώκει κομματικά οφέλη από υπερβολές που εξομοιώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή. Το γεγονός ότι ο Τσίπρας και οι περί αυτόν αποφεύγουν να εκστομίσουν ότι καταδικάζουν κάθε μορφή βίας απ' όπου κι αν προέρχεται τους την κάνει τη ζημιά. Ούτως ή άλλως.
Ούτε και μπορούν να την εκστομίσουν πια, γιατί θα δώσουν την εντύπωση ότι ενδίδουν στις πιέσεις των κυβερνητικών εταίρων. Και κρίνοντας και από τα όσα περί συνωμοσίας και προβοκάτσιας διατείνονται τις τελευταίες μέρες, έχουν δώσει την ευκαιρία σε πολλούς να διατείνονται πως «κάτι φοβούνται και σπεύδουν να προκαταλάβουν τις εξελίξεις». Αν είναι έτσι ή όχι, ο χρόνος και τα γεγονότα θα το δείξουν.
Αλλά στο μεταξύ θα πρέπει και οι δύο να σοβαρευτούν και ν' αποδεχτούν ότι εκείνο που προέχει δεν είναι το πολιτικό μέλλον του Τσίπρα ή η παραμονή του Σαμαρά στην εξουσία, αλλά η έξοδος από την κρίση και το μέλλον του τόπου. Αρα εκείνο που οφείλουν να κάνουν είναι ν' ανταποκριθούν στις αυτονόητες υποχρεώσεις τους. Η κυβέρνηση να δείξει συνέπεια σε όσα δεσμευτεί να κάνει και η αξιωματική αντιπολίτευση ν' αποκτήσει επιτέλους ένα πειστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα.
Κι αν δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ακόμη και για τον τρόπο αντιμετώπισης των χρυσαυγιτών, τουλάχιστον ας μην προσθέτουν προβλήματα με τις κοκορομαχίες τους.