Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Από σήμερα το πρωί η χώρα είναι και τυπικά και ουσιαστικά ακυβέρνητη.

Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας στη Βουλή, – αν λειτουργούσαν, έστω και στοιχειωδώς, οι θεμέλιοι λίθοι του δημοκρατικού πολιτεύματος της Λαϊκής Κυριαρχίας και της κοινοβουλευτικής πρακτικής – η κυβέρνηση θα είχε σήμερα το πρωί υποβάλει την παραίτησή της και θα είχε προκηρύξει εκλογές.
Διότι, η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου μπορεί να έχει ακόμη την εμπιστοσύνη μιας Βουλής υπό ομηρία, έχει, όμως, χάσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού Λαού, – η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου δεν την αναγνωρίζει ως κυβέρνησή του και ξεσηκώθηκε στη χώρα, με κυρίαρχη αξίωση την άμεση παραίτησή της και τη διενέργεια εκλογών.
Στο διήμερο των απεργιών και των διαδηλώσεων – κατά το οποίο κινητοποιήθηκαν εκατομμύρια Ελλήνων και Ελληνίδων – δεν ήταν, όπως συνήθως, κάποιοι συνδικαλιστές και κάποιοι εργαζόμενοι. Ηταν όλοι. Και Αριστεροί και «Σοσιαλδημοκράτες» και Συντηρητικοί Κεντρώοι και Δεξιοί – ακόμη και Ακροδεξιοί.
Και πρωτίστως ήταν εκεί μπροστάρηδες οι οπαδοί και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, εκείνοι οι οποίοι εξαπατήθηκαν και του ξαναέδωσαν την ψήφο τους, και, εν ριπή οφθαλμού, έχασαν τα πάντα: Μισθό, σύνταξη, επιδόματα, υπερωρίες, εργασιακές και ασφαλιστικές εγγυήσεις, εισοδήματα, προοπτικές, το μέλλον των παιδιών τους. Και που έφτασαν στο σημείο να πληρώνουν νοίκι για το σπίτι τους – το σπίτι που με στερήσεις και με χρέη απέκτησαν.
Από σήμερα το πρωί η χώρα είναι και τυπικά και ουσιαστικά ακυβέρνητη. Διότι, μέχρι χθες ο ελληνικός Λαός καταδίκαζε σε κάθε συγκέντρωσή του την κυβερνητική πολιτική. Από χθες το βράδυ, όμως, οι Ελληνες δεν θεωρούν ότι έχουν κυβέρνηση. Δεν θεωρούν ότι είναι κυβέρνησή τους η φατρία που παρέδωσε τα ηνία της χώρας στους ξένους – ερήμην τους και αιματοκυλώντας τον τόπο – χωρίς να έχει την τσίπα να παραιτηθεί μόνη της, προκειμένου να μην παραδώσει τον τόπο στην Κατοχή και στο αίμα.
Από χθες το βράδυ οι Ελληνες άρχισαν να παίρνουν τα ηνία στα χέρια τους, προκειμένου να προστατεύσουν το Σύνταγμα, την Ανεξαρτησία της χώρας και το δημοκρατικό πολίτευμα ...