Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014

Είναι άραγε πιθανός ένας τέτοιος ξεσηκωμός;

ΠΟΛΛΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ πολίτες πιστεύουν το ίδιο. Είναι απαισιόδοξοι. Τρέμουν με τη σκέψη ότι το Σύστημα είναι παντοδύναμο, ότι ελέγχει τα πάντα, ότι τελικά θα βγει κερδισμένο. Δείτε, λένε, πώς τα κατάφερε με τον αινιγματικό Χριστόδουλο Ξηρό, σε ώρες κρίσης με την τρόικα: Τον άφησε να εξέλθει από το... σαλέ του στον Κορυδαλλό, μετά τον επικήρυξε ως δραπέτη και ήδη τον επισείει ως φόβητρο για να κατατρομάξει την χειραγωγούμενη κοινή γνώμη. Τον υπνωτισμένο Ξηρό που αποκήρυξαν όλοι οι, εν όπλοις, σύντροφοί του, ακόμη και ο πατέρας του. 

Ο λαός μας θα συνέλθει απότομα και θεαματικά στους τέσσερις μήνες που απομένουν ώς τις διπλές (ή μήπως τριπλές) εκλογές του Μαΐου. Θα ξεκόψει από την επιτήρηση του Συστήματος και θα ψηφίσει εκδικητικά, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ! Τόσο που και το ίδιο θα τρίβει τα μάτια του με το αποτέλεσμα και θα μονολογεί: «Ορέ, σαν να το παράκανα»!..

ΟΣΟ ΓΙΑ τον «λαϊκό ξεσηκωμό», κάλλιο να μην τον ευχόμαστε γιατί αν κάποτε ξεσπάσει αυθόρμητα και ανοργάνωτα, ίσως μετά από κάποιο τυχαίο περιστατικό, δεν θα μείνει λίθος επί λίθου. Γιατί ούτε η Αστυνομία, ούτε ο Στρατός θα υπακούσουν, όπως ετούτες τις μέρες συμβαίνει στην Τουρκία και στην Ουκρανία. Είναι άραγε πιθανός ένας τέτοιος ξεσηκωμός; Δύσκολο, πολύ δύσκολο να απαντήσει κανείς. Πολλά από όσα συμβαίνουν στη δόλια πατρίδα αυτά τα έξι χρόνια της κρίσης ήσαν πρωτόγνωρα, ήσαν απρόβλεπτα…

ΩΣΤΟΣΟ οι πιο φρόνιμοι και... «νομοταγείς» πολίτες αναρωτιούνται: Θα μπορούσε τάχα η σημερινή κυβέρνηση (δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, γιατί το ΠΑΣΟΚ σχεδόν ξόφλησε) να αναστρέψει το κλίμα και να βγει μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ; Θα μπορούσε, αν ο πρωθυπουργός και οι σύμβουλοί του ίσιωναν τη ράχη τους, ύψωναν ανάστημα και έτριζαν τα δόντια τους στην ξένη κατοχή.