Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

ΣTH ΔΕΞΑΜΕΝΗ των «αναποφάσιστων»...

ΣTH ΔΕΞΑΜΕΝΗ των «αναποφάσιστων»  «κλειδί» για το τελικό αποτέλεσμα, στρέφονται τα κομματικά επιτελεία για να αλιεύσουν ψήφους.

Οσο πλησιάζει η κρίσιμη ώρα της κάλπης το προεκλογικό θερμόμετρο ανεβαίνει και στο παιχνίδι κυριαρχούν υποσχέσεις και διλήμματα, χωρίς όμως να δίνονται στους πολίτες πειστικές απαντήσεις για όλα εκείνα τα καυτά προβλήματα που παραμένουν άλυτα και τα οποία εμποδίζουν τους ψηφοφόρους να επιλέξουν το κόμμα στο οποίο θα εμπιστευτούν το μέλλον της χώρας και το δικό τους. 

Οι κομματικοί επιτελείς αναζητούν τον δρόμο που οδηγεί στη νίκη. Εφευρίσκουν νέα τεχνάσματα ή ανασύρουν παλαιές πρακτικές με ανέξοδα συνθήματα, χωρίς όμως να κατορθώνουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των πολιτών.

Οι «αναποφάσιστοι» απαιτούν από όλους τους πολιτικούς σεβασμό, ειλικρίνεια και εντιμότητα. Απαιτούν λόγο σοβαρό και σταθερό, που δεν θα μεταβάλλεται ανάλογα με το ακροατήριο και τις συγκυρίες. Απαιτούν καθαρά μηνύματα και όχι σειρήνες παραπλάνησης, που μοναδικό στόχο έχουν την αύξηση των ποσοστών.

Οι διεκδικητές της εξουσίας δεν πρέπει να αγνοούν ότι όσοι προστίθενται την τελευταία στιγμή στους ψηφοφόρους τους είναι οι ίδιοι που θα αλλάξουν το πολιτικό κλίμα με το πρώτο στραβοπάτημα της όποιας κυβέρνησης.