Κυριακή, 13 Ιουνίου 2010

Αντιθέτως το πολιτικό σύστημα της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, που ισχύει στη χώρα μας, ευνοεί τη δημιουργία μιας πολιτικοοικονομικής κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας η οποία επιδίδεται σε νομή της πολιτικής και κοινωνικής εξουσίας σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι σημερινό για τη χώρα μας. Είναι φαινόμενο διαχρονικό και έχει οδηγήσει κατ’ επανάληψη σε πολιτικά και οικονομικά αδιέξοδα τα οποία κλείνουν πάντα είτε με εθνικές καταστροφές, είτε με οικονομικές καταστροφές, είτε με δικτατορίες.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που επιτέλους οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται το γεγονός αυτό.

Ήδη η έρευνα του βαρόμετρου της Public Issue που δημοσίευσε την περασμένη Πέμπτη ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ αποδεικνύει αυτό ακριβώς που ισχυριζόμαστε πιο πάνω.
Συγκεκριμένα, το 84% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ……δεν λειτουργεί ικανοποιητικά η δημοκρατία στην χώρα και σε αυτό ευθύνονται εκτός από τα πολιτικά κόμματα και η δικαιοσύνη και το κράτος (Ελληνικό Δημόσιο) και οι Εκπαιδευτικοί και βεβαίως οι Δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ.
Θα χαιρόμασταν ακόμα πιο πολύ αν τελικά οι Έλληνες αντιλαμβάνονταν ότι θα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας και να αντικατασταθεί η προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία με προεδρική δημοκρατία.