Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

Υπάρχει μια μεγαλοστομία που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει και τα όρια της γελοιότητας.

Τέτοια δυναμική ούτε υπάρχει ούτε φαίνεται πιθανό να υπάρξει. Οπως δεν διαφαίνονται και πιθανές συμμαχίες που θα του επέτρεπαν να προσεγγίσει τον στόχο του. Αντί αυτών υπάρχει μια μεγαλοστομία που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει και τα όρια της γελοιότητας. Οπως προ ημερών με την αναφορά στον Τσιριμώκο. Λόγω ηλικίας ο Α. Τσίπρας δεν έζησε τα γεγονότα της αποστασίας. Προφανώς, λόγω άλλων ενασχολήσεων, ούτε τα έχει διαβάσει. Κι επειδή κάτι πρέπει να έχει ακούσει και να μην το κατάλαβε σωστά, καλό θα είναι ν' αποφεύγει αναφορές σε καταστάσεις που αποτελούν μπούμερανγκ.
Βλέπετε, είτε του αρέσει είτε όχι, από την εποχή της Αποστασίας μέχρι και σήμερα ο μοναδικός πολιτικός που χρησιμοποίησε πρακτικές εκμαυλισμού ανάλογες με εκείνες των πρωτεργατών της προδοσίας της λαοπρόβλητης κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου είναι ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας. Κανένας άλλος πολιτικός δεν διανοήθηκε ν' απευθυνθεί σε βουλευτές κυβερνητικού κόμματος για να τους ζητήσει ν' ανατρέψουν τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση με αντάλλαγμα τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του κόμματός του.
Αναφαίρετο δικαίωμα του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του είναι να επιδιώκουν να οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Αλλά αναφαίρετο δικαίωμα και των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση είναι να παραμένουν συνεπή στη λαϊκή εντολή του 2012, αλλά και στη μόνιμα επαναλαμβανόμενη δημοσκοπικά επιθυμία του ελληνικού λαού και να επιδιώκουν να εξαντλήσουν την 4ετία.
Οπως είναι δικαίωμα του οιουδήποτε Ελληνα πολίτη να μη χρειάζεται την έγκριση του όποιου Τσίπρα για να δεχτεί, αν του γίνει και αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις εκλογής του, να είναι ο επόμενος πρώτος πολίτης της χώρας.