Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012

Οι νέες γενιές Ελλήνων θα περάσουν πολύ δύσκολα χρόνια λόγω της κακής διακυβέρνησης της χώρας...

Οι νέες γενιές Ελλήνων θα περάσουν πολύ δύσκολα χρόνια λόγω της κακής διακυβέρνησης της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες, που είχε ως αποτέλεσμα τη χρεοκοπία της οικονομίας και εν συνεχεία το κούρεμα της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων λόγω PSI.
Το να συνεχίζει η πολιτική ηγεσία της χώρας να φορτώνει στις νέες αυτές γενιές πρόσθετα βάρη όπως είναι η συνταξιοδότηση στα 67 - ιδιαίτερα μάλιστα όταν η ανεργία των νέων φτάνει το 30% και άρα αν δεν βρίσκεις δουλειά το όριο συνταξιοδότησής σου ανεβαίνει έτσι κι αλλιώς - είναι απαράδεκτο πολιτικά και ανήθικο κοινωνικά.
Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση φαίνεται να επιλέγει την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης ενώ έχει στη διάθεσή της άλλες επιλογές που είναι επώδυνες πολιτικά αλλά πολύ πιο δίκαιες. Μία από αυτές είναι η απόλυση κάποιου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων.
Δεν είναι δυνατόν σε μία περίοδο που περίπου 900 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα χάνουν κάθε μέρα τη δουλειά τους (περισσότεροι από 300.000 το 2012!), οι υπάλληλοι του Δημοσίου, το οποίο είναι υπεύθυνο για τα τεράστια ελλείμματα και τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας, να προστατεύονται ως κόρη οφθαλμού. Οταν, μάλιστα, κάποιοι από τους δημοσίους υπαλλήλους έχουν μπει στο Δημόσιο από το παράθυρο - χωρίς ΑΣΕΠ - επειδή ήταν αφισοκολλητές ή ημέτεροι του ενός ή του άλλου κόμματος.
Κι όμως, από όλα τα μέτρα που ζητεί η τρόικα να ληφθούν, αυτό είναι στο οποίο η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ (και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει να αγγίξει κανείς τον δημόσιο τομέα) συμφωνούν απολύτως, αποδεχόμενα περικοπές ακόμη και σε συντάξεις 1.000 ευρώ!
Και εν πάση περιπτώσει η κυβέρνηση πρέπει, πριν προχωρήσει σε τέτοιου είδους αλλαγές που επηρεάζουν ανεπανόρθωτα τη ζωή εκατομμυρίων νέων ανθρώπων, να τολμήσει ανατροπές σε πεδία που μοιράζονται εξίσου σε όλη την κοινωνία, όπως π.χ. πώληση με συνοπτικές διαδικασίες δημόσιας περιουσίας.
Είναι πολύ προτιμότερο να πουληθεί το Ελληνικό 5 δισ. ευρώ αντί 6 δισ., παρά να επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο οι ασφυκτιούσες σημερινές νέες γενιές Ελλήνων