Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Άντε και καλό βόλι…

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συναισθήματα οργής και αγανάκτησης διακατέχουν ένα μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος. Και όχι άδικα. Η καλπάζουσα ανεργία, οι περικοπές μισθών και συντάξεων, η περιθωριοποίηση των οικονομικά ασθενέστερων δικαιολογημένα προκαλούν διαθέσεις τιμωρίας εκείνων που ο καθένας θεωρεί περισσότερο ή λιγότερο υπεύθυνους για τα αδιέξοδα της χώρας.

Αλλά αύριο εκλέγουμε κυβέρνηση. Και αν η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τον πολιτικό προσανατολισμό και την απαιτούμενη δυνατότητα διαχείρισης των πολλών και ανοιχτών προβλημάτων του τόπου, τότε εκείνοι που θα έχουν τιμωρηθεί θα είναι ο τόπος και ο λαός. Θα είναι οι ίδιοι οι ψηφοφόροι που θα έχουν παραδώσει τη χώρα στην ακυβερνησία και θα την έχουν καταδικάσει αμετάκλητα στη χρεοκοπία, στην έξοδο από το ευρώ και στην απομόνωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. Και δυστυχώς η λαϊκή ψήφος δεν επέλεξε πάντα τις καταλληλότερες, επειδή το κριτήριο που καθόρισε τις επιλογές της υπήρξε το συναίσθημα και όχι η λογική. Αυτός ο κίνδυνος θα πρέπει αύριο ν' αποτραπεί.