Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Ο Σύριζα, όμως, που θέλει να κυβερνήσει γιατί μας γυρνά πίσω ;

Λεφτά υπάρχουν, έλεγε προεκλογικά ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος βγάζει σήμερα λόγους, όπως κάνουν οι αποκαμωμένοι από το μνημόνιο στα καφενεία.

Τα λεφτά πρέπει να ξέρεις να τα βγάζεις, όπως κάνει μια μικρή κοπέλα απ’ έξω από την ΔΕΗ που φωνάζει για κάρτες τηλεφωνίας φορώντας το καπέλο της εταιρείας.

Που υπήρχαν λεφτά ; Στον τζόγο.

Επί χρόνια εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος λυμαίνονταν τις οικονομίες εξαρτημένων από τον τζόγο, οι οποίοι βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση και από ναρκομανείς της Ομόνοιας. Και τα χρήματα, σύμφωνα με επίσημη πηγή, ήταν 1,3 δισ. τζίρος και 200-250 εκατ. ευρώ κέρδη. Αυτά τα χρήματα περνούσαν από ελληνικές τράπεζες. Μια φορολόγηση των μικτών κερδών θα απέφερε εκατοντάδες εκατομμύρια και δεν θα έμπαινε το χαράτσι.

Περσινά ξινά σταφύλια θα μου πείτε. Όμως, και τα χρήματα χάσαμε, αλλά κι οι ξένες εταιρείες μας κατηγορούν με ανακοινώσεις ότι, δεν τις αφήνουμε να δραστηριοποιηθούν και ετοιμάζουν καταγγελίες στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα ήταν γι’ αυτές τις εταιρείες ήταν μια «μπανανία» στην οποία δεν πλήρωναν φόρους. Και μόλις η «μπανανία» εφάρμοσε έναν νόμο έγινε αμέσως η χώρα του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ, που δεν αφήνει κανέναν να δραστηριοποιηθεί κλπ.

Επί τρία χρόνια δεν νομοθετήθηκε ένα πλαίσιο που να φορολογεί τις ξένες και ελληνικές εταιρείες, αλλά και να δίνει στον ΟΠΑΠ μια διέξοδο -χωρίς το bonus νέου μονοπωλίου που θα του δοθεί σήμερα.

Επί τρία χρόνια τόσοι υπουργοί οικονομικών έτρεχαν σε συσκέψεις για να φορολογήσουν ότι κινείται και σήμερα συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο.
Μάλιστα, αυτή η «μπανανία» των πολιτικών, των υπαλλήλων της βουλής που θέλουν να πάρουν σύνταξη, βρίσκει αφορμές για να έλθει σε ρήξη – όπως η επέτειος του Α. Γρηγορόπουλου.

Η κυβέρνηση θέλει την πόλωση για να περνά τα μέτρα. Ο Σύριζα, όμως, που θέλει να κυβερνήσει γιατί μας γυρνά πίσω ; Ας ασκήσει την αντιπολίτευση που δεν θα κοιτά μόνο τους ψηφοφόρους δημοσίους υπαλλήλους που μόλις μυρίστηκαν εξουσία έτρεξαν στην Κουμουνδούρου.