Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

Τους εξωθούν στην «έξοδο» κινδύνου, δηλαδή να βγουν στον δρόμο και να ξεσηκωθούν.

Δεν αρέσει στον ελληνικό λαό, που πληρώνει τις δικές τους αποτυχημένες πολιτικές επιλογές, να βρίσκεται σε διαρκή δοκιμασία, σε μόνιμη εκκρεμότητα και να εμπαίζεται και να λοιδορείται από πάνω. Δεν ψήφισε τη συγκυβέρνηση για να εφαρμόσει τα προαποφασισμένα μέτρα των Μνημονίων, αλλά για να τα αναθεωρήσει και να αναδιαπραγματευτεί το χρέος. Αντ' αυτού βλέπει πως οι τροϊκανοί γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί και προκλητικοί. Το παιχνίδι της εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη το κρατάνε ανοικτό και υποτίθεται η Citigroup, ενώ λίγο πριν έδινε πιθανότητες η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή από 60-75%, τώρα επανέρχεται με αυξημένη δόση τρομοκρατίας και αποφαίνεται κατά 90%, ανεβάζοντας τα ποσοστά εξόδου.
Ολοι οι ιθύνοντες της ΕΕ παίζουν το παιχνίδι του καλού και του κακού μπάτσου. Οι Ελληνες πολίτες, κατά δική τους παραδοχή, έχουν επωμιστεί βάρη περισσότερα από αυτά που μπορούν να αντέξουν και έρχονται κι άλλα. Τους εξωθούν στην «έξοδο» κινδύνου, δηλαδή να βγουν στον δρόμο και να ξεσηκωθούν. Το γνωρίζουν οι συγκυβερνώντες, γι' αυτό και πλειοδοτούν στο πώς θα καλύψουν τα πεπραγμένα τους και πώς θα παραπλανήσουν τον λαό. Καμία ανάπτυξη δεν βλέπει και καμία βελτίωση της ζωής του κι ούτε πιστεύει πως θα υπάρξει ανάκαμψη μέχρι το 2015.
Μετά την περίοδο της εθνικής κατάθλιψης όμως και του θυμού, αλλά και της καταστροφικής διάθεσης, όπου ο ένας τα βάζει με τον άλλον και η μια κατηγορία εργαζομένων με την άλλη, με τον κίνδυνο που απ' ό,τι φαίνεται δεν έχει εκλείψει ακόμα, της αλληλοσφαγής, έρχεται εκ των πραγμάτων η στιγμή της προσωπικής και της συλλογικής αφύπνισης, όπου ο κόσμος έχει την ανάγκη να αισθανθεί κάποια ψυχική ευφορία και ανάταση, μια κάποια αισιοδοξία, γιατί η τόση μαυρίλα δεν αντέχεται, γιατί δεν περιορίζεται μόνο στην οικονομική της διάσταση, αλλά επεκτείνεται διαβρωτικά στην κοινωνία και στη συνολική ύπαρξη του καθενός. Οι ιθύνοντες πολιτικοί, οι τεχνοκράτες - οικονομολόγοι μιλάνε με αριθμούς και ποσοστά, έχουν υποβιβάσει τον άνθρωπο σε ευρώ. Δεν είναι μόνοι τους οι Ελληνες, το 2,5% του ΑΕΠ της Ευρώπης καλύπτουν, ήδη ο Νότος έχει πάρει φωτιά και τον κίνδυνο να μπουρλοτιάσει όλη η Ενωμένη Ευρώπη και να καταρρεύσει το σύστημά τους τον γνωρίζουν, αλλά παρ' όλα αυτά συμπεριφέρονται κατ' επιταγήν του απάνθρωπου και βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματός τους, όχι απλώς κυνικά, αλλά και παρανοϊκά, για να επιβεβαιώσουν το σύνθημα του Μάη του '68, πως ο καπιταλιστής θα πουλήσει ακόμα και το σχοινί με το οποίο θα κρεμαστεί.