Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

«Λάλα το, Λάκη»


Συγκρατήστε τα ονόματα: Χαϊκάλης, Καμμένος, Λαζόπουλος. Κάποιος θα 'λεγε πως «και μόνο αυτά φτάνουν για να καταδειχθεί η σοβαρότητα της υπόθεσης». Αλλά γιατί να είμαστε προκατειλημμένοι; Τα γεγονότα και μόνο αυτά είναι που καθορίζουν τη σοβαρότητα της κάθε υπόθεσης.
Και τα γεγονότα λένε ότι Καμμένος και Χαϊκάλης πήγαν στον εισαγγελέα, έκαναν τις καταγγελίες τους χωρίς να κατονομάσουν τον δράστη, κινητοποιήθηκαν και οι αστυνομικές αρχές, αλλά η «παγίδα» που στήθηκε δεν απέδωσε, όλα έδειχναν ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια και ξαφνικά (;) προέκυψε ο Λαζόπουλος που έβγαλε την υπόθεση στη δημοσιότητα μέσω πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής.
Προσωπικά είμαι απερίγραπτα εντυπωσιασμένος και από διάφορα άλλα γεγονότα. Ενα από αυτά, το σημαντικότερο, είναι η εμμονή των διαχειριστών του «κουμπαρά» με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ και η παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος για τους ανεξάρτητους. Ενα άλλο είναι η ποιότητα των μεσαζόντων. Τη βουλευτίνα την «πλησίασε» μέσω του Facebook οικονομικά ανυπόληπτο άτομο, τον Χαϊκάλη κάποιος με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο πρόσφατο παρελθόν ο ίδιος ο Καμμένος.
Ενδιαφέρον «γεγονός» και η παρέμβαση Λαζόπουλου. Αυτός τώρα από πού μας προέκυψε; Και γιατί ανατέθηκε σε αυτόν να δημοσιοποιήσει την υπόθεση μέσω «πρωινάδικου» και δεν το έκαναν έως τώρα ή ο Χαϊκάλης ή ο Καμμένος; Ή γιατί άφησαν να περάσουν σχεδόν δύο εβδομάδες από την αρχική καταγγελία της απόπειρας δωροδοκίας στη Δικαιοσύνη για να μας ενημερώσουν, έστω και εμμέσως, για όσα σκοτεινά και καταχθόνια διαπράττονται σε βάρος της Δημοκρατίας;
Αλλά προς χάρη της ολοκληρωμένης παρουσίασης του θέματος δεν θα πρέπει να παραλείψω και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέσα στην ίδια δήλωση κατάφερε να χωρέσει και τη βεβαιότητά του ότι πρόκειται για σοβαρή υπόθεση, αλλά και την επιβαλλόμενη επιφυλακτικότητα ότι θα αναμένει να δει τα στοιχεία για να αποφανθεί.
Και με όλα αυτά δεν σας το κρύβω ότι νιώθω τη διάθεση να αναφωνήσω «Λάλα το, Λάκη», κατά το «Λάλα το, Λαλάκη» μιας άλλης εποχής (Οι παλιοί θα θυμούνται τον φοβερό και τρομερό «μάρτυρα» της υπόθεσης ΑΣΠΙΔΑ, τον καταδικασμένο για μαστροπεία Λαλάκη στον οποίο υποτίθεται ότι «εξομολογήθηκε» ο κρατούμενος συνταγματάρχης Παπατέρπος τη συμμετοχή του στη στρατιωτική συνωμοσία). Βλέπετε, τα ονόματα προκαλούν καμιά φορά περίεργους συνειρμούς.