Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Προτιμώ να δώσω το χέρι μου σε χειραψία με ένα απατεώνα , παρά να βρεθώ αναγκασμένος να χαιρετήσω κάποιον ηλίθιο…

Ωστόσο, υπάρχει κάποιος λόγος ώστε η κυβέρνηση να εξαπατά την κοινωνία; Και μάλιστα να το κάνει με τόσο κυνικό τρόπο; Σαν να είναι τώρα, θυμόμαστε τον κ. Βενιζέλο να δηλώνει μετά την έκτακτη εκείνη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη Κυριακή, πως το έκτακτο χαράτσι για τα ακίνητα θα ξεκινάει από 0,50 λεπτά και θα φτάνει τα 10 ευρώ για τις πιο ακριβές περιοχές.

Κι όμως, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Το χαράτσι θα είναι πολύ μεγαλύτερο και θα φτάνει μέχρι και τα 20 ευρώ! Αυτό τουλάχιστον περιγράφεται στη διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, βάσει της οποίας η παλαιότητα ενός κτιρίου θα αποτελεί κριτήριο για αυξημένα τέλη. Μόνο τα ακίνητα 25 χρόνων και πάνω δεν θα επιβαρυνθούν περισσότερο.

Το ζήτημα έχει δύο πλευρές, εξίσου ουσιαστικές. Η πρώτη αφορά την απουσία εντιμότητας από την πλευρά της κυβέρνησης για να πει την αλήθεια από την αρχή, από το πρωινό εκείνο της Κυριακής που έκανε τις εξαγγελίες ο υπουργός. Η δεύτερη αφορά την αντικειμενική αδυναμία πολλών ανθρώπων να πληρώσουν ένα νέο χαράτσι, και μάλιστα ιδιαίτερα αυξημένο. Οταν μάλιστα οι επιβαρύνσεις που έχουν επιβληθεί έως τώρα είναι κάτι περισσότερο από εξοντωτικές...