Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Στη χώρα μας τούτο τον καιρό το κενό ικανής και εμπνευσμένης ηγεσίας είναι τεράστιο...

. Η χώρα δεν έχει πλέον όραμα και βαδίζει χωρίς πυξίδα. Τις συνέπειες τις ζούμε σήμερα και έχουν πάρει τη διάσταση τραγωδίας.
Η έλλειψη οράματος είναι η ουσιαστική γενεσιουργός αιτία των προβλημάτων. Και δεν πρόκειται η χώρα να βρεθεί στο ξέφωτο, να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον, όσο η πολιτική ηγεσία δεν εμπνέει όραμα. Στη χώρα μας τούτο τον καιρό το κενό ικανής και εμπνευσμένης ηγεσίας είναι τεράστιο.
.
Το χειρότερο είναι πως δεν εφαρμόζεται ούτε καν η οικονομική επιστήμη για την αντιμετώπιση της κρίσης αλλά οι εμμονές της τρόικας. Δεν υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο που να αφορά στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, που θα εφαρμοστεί στο σύνολο της οικονομίας. Αντ' αυτού, βλέπουμε αποσπασματικά μέτρα που λαμβάνονται όταν έρχεται η τρόικα για να εγκρίνει μία δόση του δανείου.
Το αποτέλεσμα είναι η τραγωδία που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός. Η νέμεση δεν πρόκειται να λάβει σάρκα και οστά, όσο η τρόικα συνεχίζει να αγνοεί την ελληνική πραγματικότητα, όσο δεν αντιλαμβάνεται ότι οι μεγάλες αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις θα αποτύχουν, αν δεν έχουν τη στήριξη των πολιτών.
Και δεν πρόκειται να την έχουν, όσο δεν φαίνεται ελπίδα στον ορίζοντα και όσο οι πολίτες κρίνουν αντιλαϊκά και άδικα τα μέτρα που εφαρμόζονται, όσο φορτώνονται τα βάρη στους ίδιους