Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Αναπόφευκτες είναι και οι αντιδράσεις των θιγομένων.


Αναπόφευκτες είναι και οι αντιδράσεις των θιγομένων. Ακόμη κι αν οι προσλήψεις τους έγιναν κυρίως με πλάγια μέσα και με διαδικασίες που δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με διαφάνεια και αξιοκρατία, θα ήταν αφελές να περιμένει κανείς ότι θα δέχονταν αδιαμαρτύρητα να τεθούν σε διαθεσιμότητα και ό,τι άλλο συνεπάγεται αυτό το μέτρο.
Ωστόσο, εκείνο που δεν θα πρέπει να διαφεύγει από την προσοχή κανενός είναι το γεγονός ότι έναντι των συγκεκριμένων 2.000 εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ο ιδιωτικός τομέας έχει να παρουσιάσει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες που λόγω της κρίσης έχουν καταδικαστεί σε μια ανεργία που τίποτα και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει αν και πότε θα αρχίσει σταδιακά να περιορίζεται.
Δεν είναι υπερβολή ότι από τη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και μέχρι να ολοκληρωθεί, οι προερχόμενοι από τον ιδιωτικό τομέα άνεργοι δεν θα έχουν αυξηθεί μόνο κατά δύο χιλιάδες, αλλά πολύ περισσότερο.
Και φυσικά για όλους αυτούς ούτε πορείες θα έχουν γίνει ούτε καταλήψεις κτιρίων θα έχουν πραγματοποιηθεί. Οι συγκεκριμένοι δύο χιλιάδες είναι οι πρώτοι από τον χώρο του δημόσιου τομέα που θα πληρώσουν με αυτόν τον τρόπο την κρίση. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς.