Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Η απάτη των εκλογών.

Η απάτη των εκλογών
Όποια και να είναι η έκβαση της πρωθυπουργικής του θητείας (μάλλον θα είναι άδοξη), ο κ. Παπανδρέου θα μείνει στην ιστορία ως....
ο πολιτικός που, προκειμένου να κερδίσει την εξουσία, δεν δίστασε να κοροϊδέψει ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό.

Οι επιταγές που μοίραζε προεκλογικά ήταν ακάλυπτες.
Γνώριζε την κατάσταση της οικονομίας. Ηξερε, ότι έπρεπε να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής πειθαρχίας (όπως άλλωστε εφαρμόζουν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης, γιατί η Ελλάδα να αποτελούσε εξαίρεση). Παρ’ όλα αυτά έκανε σημαία του τον λαϊκισμό και τις ανέξοδες υποσχέσεις.

Για τον κ. Παπανδρέου το μείζον ήταν να γίνει πρωθυπουργός και «γαία πυρί μειχθήτω»!
Αφού, λοιπόν, υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού και κυβερνάει μ’ ένα πρόγραμμά το οποίο ουδέποτε έτυχε της εγκρίσεώς του, τίθεται εκ των πραγμάτων ζήτημα ηθικής και πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησής του.

Το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε τελειώνει
Ο γνωστός μας κ. Αλμούνια, είχε αποκαλύψει σε μια συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ότι όταν συνάντησε τον κ. Παπακωνσταντίνου, απεκόμισε την εντύπωση ότι συμπεριφέρονταν λες και «πήγαιναν σε σχολική εκδρομή.» Οι άνθρωποι ήρθαν στην εξουσία ανέμελοι και απροετοίμαστοι. Για αυτό και χάθηκε τόσος χρόνος μέχρι να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Το χειρότερο, όμως, δεν είναι αυτό. Το ΠΑΣΟΚ, όσες φορές κατέλαβε την εξουσία, βρήκε τα πράγματα στρωμένα. Τώρα, για πρώτη φορά, εκλήθη να διαχειριστεί μια κρίση που το υπερέβαινε κατά πολύ! Και επειδή ως σύστημα και μηχανισμός εξουσίας, είχε ανατραφεί και ασκηθεί στο λαϊκισμό, ήθελε καιρό για να καταλάβει που βρίσκεται και τι πολιτική να ακολουθήσει.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου επειδή ούτε πρόγραμμα είχε, ούτε πολιτική, βρήκε διέξοδο στο Μνημόνιο. Και δυστυχώς ήταν τόσο απελπισμένη που ακόμα δεν ξέρει τι συμφώνησε! Βέβαια, στο Μνημόνιο δεν οδηγηθήκαμε επειδή δεν υπήρχαν άλλες λύσεις. Οδηγηθήκαμε επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν είχε το πολιτικό θάρρος, να εφαρμόσει την πολιτική που οι περιστάσεις απαιτούσαν. Όπως κάνουν οι άλλες χώρες της Ε.Ε. που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Η επιλογή του Μνημονίου θα είναι μοιραία για το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε, τελειώνει, όχι μόνο επειδή καταρρέει ο μύθος που το συντηρούσε (οι έλληνες περνούσαν καλά με το ΠΑΣΟΚ), αλλά και επειδή διαρρηγνύονται, και μάλιστα με τρόποεπώδυνο, οι δεσμοί του με τις κοινωνικές ομάδες που το έφερναν στην εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου