Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Επιδιώκει να πάρει λαϊκή εντολή .

Λησμονεί όμως ο κύριος Παπανδρέου ότι το μοίρασμα των προνομίων ήταν πολιτικές που επί σειρά ετών εφήρμοζαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Πολιτικές που κατά παράβαση των κανόνων της ηθικής και των νόμων έγιναν η βασική τους... επιδίωξη και κατέληξαν να διαφθείρουν τους θεσμούς, να αλλοιώσουν τον κοινωνικό ιστό και να καταστρέψουν την οικονομία της χώρας. Που μας οδήγησαν στην κηδεμονία της τρόικας και στην υπογραφή του μνημονίου. Επιδιώκει να πάρει λαϊκή εντολή ο κύριος Παπανδρέου για την εφαρμογή μιας πολιτικής που συνεπάγεται πλήρη εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, εξαθλίωση των Ελλήνων, εκτόξευση της ανεργίας στα ύψη, βαθύτατη ύφεση, περισσότερη φτώχεια.

Επιδιώκει να πάρει τη λαϊκή εντολή για την εφαρμογή μιας πολιτικής που επιδεινώνει με ταχείς ρυθμούς τις οικονομικές συνθήκες της Ελλάδας οδηγώντας τη σε αργό θάνατο. Μιας πολιτικής που στοχεύει στον αυταρχισμό και την ενδυνάμωση των δυνάμεων καταστολής που θα κάμψουν τις οποιεσδήποτε λαϊκές αντιδράσεις.

Αλλά οι πολίτες νιώθουν παρά τη συστηματική προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης και εξαπάτησης του λαού από τα ΜΜΕ, ότι ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι ολέθριος και καταστροφικός. Η ύφεση έχει αφήσει πίσω της πληγές και η μεγάλης διάρκειας ανεργία αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τη σταθερότητα του συστήματος και την εφαρμογή του μνημονίου. Μια έκρηξη μείζονος κοινωνικής αναταραχής, που είναι πιθανόν να προκαλέσει ντόμινο κοινωνικών εκρήξεων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αποτελεί τον εφιάλτη που στοιχειώνει τον ύπνο της κυβέρνησης.

Οι πολίτες θα πουν όχι στον κύριο Παπανδρέου και στους επαγγελματίες πολιτικούς που ευθύνονται για την κρίση στην πατρίδα μας.

1 σχόλιο:

  1. Επικίνδυνη χωματερή πετρελαϊκών αποβλήτων ο Αστακός

    Η πράσινη ανάπτυξη του κ. Παπανδρέου και τα μεγάλα λόγια ενταφιάζονται στη χωματερή των αραβικών πετρελαϊκών αποβλήτων του Αστακού.
    Ήδη δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ που χωροθετεί την μονάδα χωρίς να έχει κατατεθεί καμία από τις επτά μελέτες που απαιτούνται, ούτε καν η μελέτη επικινδυνότητας που υποτίθεται πως ανέθεσε η κ. Μπιρμπίλη στη ΔΕΠΑ.
    Μέχρι σήμερα λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας πουθενά στο κόσμο δεν λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με βάση το LPG.Το 1984 σε δεξαμενές LPG στο Σαν Χουάν του Μεξικού, το οποίο προκάλεσε το θάνατο σε περισσότερους από 500 ανθρώπους και τον τραυματισμό περίπου 6.000. Ένα ακόμη ατύχημα συνέβη στην Τοσκάνη το 2009 όταν εξερράγη βαγόνι που μετέφερε LPG. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι.
    Το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές χώρες αποφεύγουν τις μεγάλες εγκαταστάσεις LPG, εμμέσως συνάγεται και από την πρόθεση των επενδυτών να εξάγουν την ηλεκτρική ενέργεια στην Ιταλία και παρ’ όλα αυτά επιλέγουν ως τοποθεσία εγκατάστασης την Ελλάδα. Το ερώτημα εύλογο, γιατί η εγκατάσταση δεν γίνεται στην Ιταλία ; η απάντηση απλή: ουδέποτε η Ιταλία θα δεχόταν την εγκατάσταση μονάδας τόσο μεγάλης επικινδυνότητας στο έδαφος της.
    Σημειώνεται ότι πάγια τακτική της γειτονικής χώρας είναι να εγκαθιστά ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες μεγάλης όχλησης ή επικινδυνότητας σε γειτονικές χώρες, όπως συμβαίνει με τα ανθρακικά εργοστάσια σε Αλβανία και Μαυροβούνιο που θα αναπτύξουν ιταλικές εταιρείες.Ενώ εμείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή