Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Ήρθε το τσουνάμι της πρώτης φοράς Αριστερά .

Η χρεοκοπία του 2009 άδειασε το κρατικό κορβανά και οι κρατικές επενδύσεις  στέρεψαν. Το κράτος υποχρεώθηκε να μειώσει τις δαπάνες του και να αυξήσει τα φορολογικά του έσοδα για να πληρώσει  δημοσίους υπαλλήλους , δημόσια παιδεία και υγεία και να αποπληρώσει τα υψηλά δάνεια που υποχρεώθηκε να πάρει η χώρα για να σταθεί στα πόδια της. 

Ο ιδιωτικός τομέας ήταν ο πλέον ζημιωμένος από την σκληρή λιτότητα των δυο πρώτων μνημονίων. Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν ,πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι έμειναν στο δρόμο, η αποβιομηχάνιση της χώρας επιταχύνθηκε . Μόνη φωτεινή εξαίρεση ο τουρισμός αλλά και κάποιες γεωργικές επιχειρήσεις προϊόντων υψηλής ποιότητας που μπόρεσαν να σταθούν στον διεθνή ανταγωνισμό.

Η επτάμηνη διακυβέρνηση Τσίπρα  «χτύπησε» την οικονομία εκεί που είχε αρχίσει  να βλέπει κάποιο φως στο τούνελ. Το καράβι πήγαινε να ορθοπλωρήσει ώσπου ήρθε το τσουνάμι της πρώτης φοράς Αριστερά και το κατάρτι ακούμπησε πάλι στη θάλασσα ,παραλίγο να πιάσουν νερό τα πανιά και να βυθιστεί. Τελευταία στιγμή με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου αποσοβήθηκε το ναυάγιο και τώρα γίνεται προσπάθεια  επιστροφής σε ηρεμότερες θάλασσες.

Εδώ βρισκόμαστε σήμερα . Με μία δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα που φαίνεται να έχει πάρει το μάθημά της και να είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει «κουτσά –στραβά» τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές. 

Ετσι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016  μόνη της - ή με κάποια βοήθεια π.χ. κόμμα Λεβέντη- θα ψηφίσει  όλα τα προαπαιτούμενα- του ασφαλιστικού συμπεριλαμβανομένου. Θα ακολουθήσει η άρση των capital control ,η συμφωνία για την   επιμήκυνση του ελληνικού χρέους , η αναβάθμιση των ελληνικών ομολόγων από τις διεθνείς οίκους και η πρώτη δοκιμαστική έξοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές για να δανεισθεί μόνη της .

Αν μάλιστα ο κ.Τσίπρας  εκμεταλλευτεί την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που δημιουργεί πάλι κλίμα εμπιστοσύνης για τη χώρα , και προωθήσει  με γοργούς ρυθμούς τις ιδιωτικοποιήσεις   σύντομα η ελληνική οικονομία  θα βρεθεί ξανά με σημαντικά ξένα κεφάλαια .

Κεφάλαια που θα επενδυθούν στις ιδιωτικοποιημένες εταιρείες ή θα δοθούν στο ελληνικό κράτος για  δημόσιες επενδύσεις . Ο τροχός της οικονομίας θα αρχίσει και πάλι να γυρίζει , να γεννάει νέες θέσεις εργασίας  κι η χώρα να επιστρέφει στην ανάπτυξη  .

Θα πείτε-σωστά- ότι με το «πείραμα Τσίπρα»  η Ελλάδα  έχασε δυο χρόνια . Δυστυχώς. Έγινε όμως σαφές πλέον ότι όποιος υπόσχεται  αριστερή πολιτική σε μια χώρα που είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τους κανόνες του Ευρώ κοροϊδεύει τον κόσμο . Υπάρχει ο μονόδρομος εφαρμογής των μνημονίων που -μετά από θυσίες και περικοπές - ξαναβγάζει την οικονομία στον αφρό.  

 Άλλες χώρες με πιο προηγμένα πολιτικά συστήματα μάθανε την αλήθεια μέσα σε 2 χρόνια. Εμείς χρειαστήκαμε έξι. Τώρα ,όμως ,ξέρουμε.

1 σχόλιο:

 1. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡΙ.ΠΡΩΤ 6199/04-09-2015
  ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

  ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΘΕ ΈΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΈΘΝΟΥΣ.

  ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ.

  ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΠΑΝΤΟΤΕ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΞΙΑΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΑΞΙΕΣ, ΤΙΣ 18 ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 3 ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

  ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ-ΔΑΝΕΙΑ- ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  YΓΕΙΑ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  ΕΡΓΑΣΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ
  ΜΙΣΘΟΙ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΗΤΕΡΑ
  ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ-ΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ-ΚΤΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
  ΕΜΠΟΡΙΟ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ-ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ-ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  ΑΜΥΝΑ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΝΕΙΣ Κ.Λ.Π

  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ
  Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ
  ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ

  ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ( στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ) ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΣ 28/Ο9/2012
  ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΕΥΘΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ
  ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ==ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ== ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ

  ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ/ΔΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ/Η

  ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ

  ΩΣ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ
  ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΘΕΙ ΥΨΟΥΣ 2.3 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ.


  ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

  ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

  ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ &ΤΑΜΕΙΑΣ.

  Email ellinonsyneleysis@gmail.com.
  Γραφείο πληροφορίες Λ.ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ 210 2323639 κα ΣΩΖΟΥ.

  ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
  ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ.

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ

  ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ

  ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή