Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Το χειρότερο απ’ όλα είναι να μην κάνεις τίποτα...

ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ανάγκη να πάρεις μια απόφαση, το καλύτερο πράγμα είναι να κάνεις το σωστό. Το δεύτερο καλύτερο πράγμα είναι να κάνεις λάθος. Το χειρότερο απ’ όλα είναι να μην κάνεις τίποτα».

Την αξία της ρήσης του Θεόδωρου Ρούζβελτ θα κληθούν -πολύ σύντομα- να εκτιμήσουν όσοι ανέξοδα και επιπόλαια επένδυσαν στην ευκολία του αντιμνημονίου. Κι αφού δεν κατάφεραν τίποτε, δεν μπόρεσαν, δεν ήθελαν ή δεν είχαν την αντοχή να παρουσιάσουν το «εναλλακτικό σενάριο» στο μνημόνιο, τώρα θα πληρώσουν τα επίχειρα της απονενοημένης πολιτικής επιλογής τους.

Τα τελευταία χρόνια οι πολίτες «δηλητηριάστηκαν» με την αδιέξοδη και αποπροσανατολιστική κόντρα «μνημόνιο – αντιμνημόνιο», η οποία δεν πρόσφερε εν τέλει ούτε στη μία πλευρά ούτε στην άλλη. 

Αντιθέτως, έφερε πίκρα και οδύνη στους πολίτες. Ομως, οι τελευταίοι με τον καιρό «εκπαιδεύθηκαν» στη γοητευτική ιδέα του αντιμνημονίου, με το οποίο πολλά κόμματα -από την άκρα Αριστερά έως την άκρα Δεξιά- φλέρταραν για πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.

Τώρα όμως, εφόσον η κίνηση Αλαβάνου προχωρήσει, όσοι δεν έκαναν ούτε το σωστό, ούτε το λάθος και βολεύθηκαν με το εύκολο τίποτα της ανέξοδης ρητορείας θα έρθουν αντιμέτωποι με αυτό που δημιούργησαν: το αντιμνημόνιο. Και μάλλον θα χάσουν αρκετή πελατεία. Διότι πάντα το αυθεντικό είναι πιο ελκυστικό από τα κακέκτυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου