Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Δεν γίνεται το κράτος να βάζει συνεχώς το χέρι του βαθιά στην τσέπη μας και να μην μπορούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας».

Δεν γίνεται το κράτος να βάζει συνεχώς το χέρι του βαθιά στην τσέπη μας και να μην μπορούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας». 
Επομένως, η διερεύνηση, ο έλεγχος και η ταύτιση των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ, της λίστας του Λουξεμβούργου ή της Ελβετίας ή των νήσων Καϊμακάν και των απανταχού φορολογικών παραδείσων έχει ένα και μόνο νόημα: Οσοι εξ αυτών συλληφθούν ως φοροκλέπτες να πληρώσουν αδρά, γιατί δεν μπορεί σε αυτόν τον τόπο να τιμωρούνται οι συνεπείς Πολίτες και να «τη βγάζουν καθαρή» οι «έχοντες τα μέσα και κατέχοντες τα έξω».
Δεν είναι δυνατόν να καλπάζει ο φορολογία για τον επόμενο χρόνο και ταυτόχρονα να έχουμε το χαράτσι διά της ΔΕΗ, το φόρο ακίνητης περιουσίας του… 2010, το φόρο για τα αυτοκίνητα, το φόρο που μένουμε σπίτι μας, το φόρο για τα ανοίκιαστα διαμερίσματα, που όμως δεν δίνουν κανένα εισόδημα! Τι ήταν ως τώρα το όνειρο του νοικοκύρη Ελληνα; Να μαζέψει από τη δουλειά του, να πάρει κι ένα δάνειο για να αποκτήσει κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του ή κι ένα ακόμη διαμέρισμα που θα το ενοικίαζε για να «τσοντάρει» στα δύσκολα. Πού φτάσαμε σήμερα; Οσοι έχουν σπίτι στενάζουν και όσοι έβαλαν το υστέρημά τους σε ακίνητη περιουσία έχουν γονατίσει.
Αλλά αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί επί πολύ, αφού τάχιστα θα διαπιστώσει το υπουργείο Οικονομικών την υστέρηση εσόδων. Τι να πάρει από τους μη έχοντες; Ομως το να πληρώσουν, επιτέλους, οι φορολοκλέφτες δεν είναι ζήτημα μόνον οικονομικό. Πρωτίστως είναι ζήτημα δικαιοσύνης. Δεν μπορεί άλλοι να αποθησαυρίζουν στις τράπεζες του εξωτερικού χρήματα αφορολόγητα και ύποπτης προέλευσης και ο συνταξιούχος και μισθωτός να αντιμετωπίζεται ως… πλούσιος. Επειδή τα πέλαγα δεν είναι στραβά, μάλλον λάθος πρέπει να αρμενίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου