Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Είναι διπλή η πρόκληση μπροστά στην οποία βρίσκεται η τρικομματική κυβέρνηση.

Δεν αναμέναμε, ασφαλώς, τις δηλώσεις τους για να διαπιστώσουμε ότι έχουν πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών. Και μόνο η ανάγνωση των όσων θα πρέπει να γίνουν, οι ασφυκτικοί χρονικοί περιορισμοί που μας έχουν τεθεί και οι διαρκείς και αυστηροί έλεγχοι που θα υφιστάμεθα εκ μέρους των εταίρων και δανειστών μας δείχνουν ότι αυτήν τη φορά δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις, αναβολές και αστοχίες.

Αμεσα και θεαματικά αποτελέσματα δεν πρόκειται, φυσικά, να υπάρξουν. Ούτε και ελπίζει κανείς σε κάτι ανάλογο. Δικαιούται, όμως, και αξιώνει ο κάθε Ελληνας πολίτης να δει μια ελληνική κυβέρνηση που να αποδεικνύει με τις πράξεις της ότι έχει πλήρη συναίσθηση της κρίσιμης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ότι είναι αποφασισμένη να δράσει με την αναγκαία υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα.

Αυτονόητο είναι ότι για να υπάρξουν αυτές οι προϋποθέσεις, θα πρέπει η κυβέρνηση να λειτουργήσει με τη μεγαλύτερη δυνατή σύμπνοια, οι στόχοι θα πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή σαφείς και εφικτοί και τα στελέχη, που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας τις διάφορες δράσεις, θα πρέπει να αγνοήσουν μικροπολιτικές πιέσεις και μικροκομματικά συμφέροντα.

Είναι διπλή η πρόκληση μπροστά στην οποία βρίσκεται η τρικομματική κυβέρνηση. Κι αν ανταποκριθεί επιτυχώς στην πρόκληση αυτή, θα έχει καταφέρει κάτι ασύγκριτα σημαντικότερο κι από τη δρομολόγηση της εξόδου της χώρας από την κρίση. Θα έχει μεταμορφώσει τελικά την Ελλάδα σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου