Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Αν έχουν στο μυαλό τους κάτι τέτοιο, θα ήταν καλύτερο να φύγουν από τη χώρα.

Πολλοί πλέον προεξοφλούν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου βρίσκεται στα πρόθυρα να τα παρατήσει και να πάμε πολύ σύντομα σε εκλογές. Ειδικά αν η Σύνοδος Κορυφής του Μαρτίου (ή κάποια άλλη Σύνοδος, έναν, δύο μήνες αργότερα) δεν είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα και με δεδομένο πλέον ότι τα αποτελέσματα του μνημονίου σε συνδυασμό με την οικονομική πολιτική που ασκείται δεν είναι μόνο πενιχρά, αλλά, δυστυχώς, καταστροφικά. Δεν χρειάζεται να γνωρίζει κανείς πολλά οικονομικά για να αντιληφθεί ότι με ύφεση της τάξεως του 5% και 6% του εγχώριου προϊόντος, το μόνο που συμβαίνει είναι να κλείνουν επιχειρήσεις και να αυξάνονται οι άνεργοι. Οσα δισεκατομμύρια και να μαζεύονται, άλλα τόσα θα χάνονται από το αρνητικό παραγόμενο προϊόν.

Τι θα συμβεί αν γίνουν εκλογές, λοιπόν, στη χώρα; Θα γίνουν για καλό; Τι αποτέλεσμα θα έχουν; Οφείλουν, αν γίνει αυτό, οι Ελληνες πολιτικοί και ειδικά ο νυν πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς να τοποθετηθούν εξαρχής.

Αν δηλαδή το εκλογικό αποτέλεσμα δεν βγάλει καθαρή αυτοδυναμία, το οποίο είναι και το πιθανότερο, τι θα κάνουν; Μπορεί τέτοιες δηλώσεις προεκλογικά να μη συνηθίζονται, γιατί έτσι χάνεται η πίεση της αυτοδυναμίας στο εκλογικό σώμα από το ένα ή το άλλο κόμμα, αλλά εδώ η χώρα βρίσκεται σε μια έκτακτη ανάγκη και τα πράγματα πρέπει να είναι ξεκάθαρα.

Αλλωστε ποιος θα θέλει να κυβερνήσει μόνος του με τέτοια ύφεση και ανεργία; Αν πρέπει να πάμε σε εκλογές, λοιπόν, και σε κυβερνήσεις συνεργασίας, ας πάμε. Μόνο που πρέπει πρωτίστως οι δύο αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων, και ενδεχομένως μερικοί ακόμη πολιτικοί, να δεσμευθούν. Θα σχηματίσουν μια κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση της χώρας με θάρρος και αυταπάρνηση;

Θα διαχειριστούν με υπευθυνότητα και γενναιότητα απέναντι στους Ελληνες πολίτες το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας και της επιστροφής στη δραχμή; Γιατί πιθανότητες γι’ αυτό υπάρχουν και, δυστυχώς, δεν είναι και τόσο λίγες πλέον. Ή θα κρυφτούν πίσω από κάποιον άμοιρο τεχνοκράτη και μερικά πολιτικά στελέχη ώστε με την πρώτη ευκαιρία να τους αδειάσουν μήπως και διασωθούν; Αν έχουν στο μυαλό τους κάτι τέτοιο, θα ήταν καλύτερο να φύγουν από τη χώρα. Από τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου