Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

...Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου από την εφαρμογή του σχεδίου, στους δήμους θα υπάρξει, με τη μείωση του αριθμού των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων, εξοικονόμηση της τάξης του 55%, ενώ στο δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης – στις αιρετές περιφέρειες – η μείωση θα φτάσει στο 45%!

Είναι χαρακτηριστική η κατάσταση στους δήμους:

Σήμερα υπάρχουν 914 δήμαρχοι και 120 κοινοτάρχες, 16.510 δημοτικοί σύμβουλοι και 24.100 τοπικοί σύμβουλοι. Με το νέο σχέδιο οι δήμαρχοι θα είναι έως 370, κοινοτάρχες δεν θα υπάρχουν, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι θα φτάνουν έως 7770 και οι τοπικοί σύμβουλοι έως 14.460. Με τον «Καλλικράτη» τα έξοδα παράστασης των δημάρχων δεν θα υπολογίζονται με βάση τα τακτικά έσοδα του δήμου, αλλά θα καθορίζονται ως ένα ποσοστό επί των συνολικών αποδοχών του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ θα μειωθούν και οι αντιδήμαρχοι κατά 1200.

Στο δεύτερο βαθμό σήμερα έχουμε τους νομάρχες, ενώ υπάρχουν και οι διορισμένοι περιφερειάρχες, ήτοι:

Ο αριθμός των νομαρχών, των περιφερειαρχών, των προέδρων των συμβουλίων, των αντινομαρχών και αντιπεριφερειαρχών και τα μέλη των νομαρχιακών συμβουλίων φτάνουν στους 1802. Με το σχέδιο «Καλλικράτης» ο αριθμός αυτός θα περιοριστεί στους 809!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου