Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

Εννοείται ότι οποιαδήποτε έκδοση ελληνικού κρατικού ομολόγου από εδώ και πέρα δεν έχει καμιά σχέση με τις προηγούμενες, καθώς πλέον η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες υπό την εξουσία του ΔΝΤ.
Από τη στιγμή όμως που καθίσταται προφανές ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν φέρνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα για λόγους αδυναμίας εξεύρεσης δανείων, λογικό είναι να αναζητήσει κανείς για ποιους λόγους το φέρνει.
Ο βίος και η πολιτεία αυτού του μισητού διεθνούς οργανισμού που εξευτελίζει την κρατική κυριαρχία των χωρών που πέφτουν στα νύχια του, μας δίνει την απάντηση για τους επιδιωκόμενους ανομολόγητους στόχους της κίνησης του πρωθυπουργού.
Οπου πάει το ΔΝΤ εξαπολύει κύμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Απελευθερώνει τις απολύσεις και εκτοξεύει την ανεργία στα ύψη. Εκποιεί ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία. Αποδομεί το κοινωνικό κράτος, περικόπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες παροχές.
Καταστρέφει τα δημόσια συστήματα παιδείας και υγείας προσπαθώντας να ιδιωτικοποιήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος τους. Αυξάνει κατά 3 ή 5 ή και περισσότερες μονάδες τον ΦΠΑ. Αυξάνει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, των εισιτηρίων των λεωφορείων και πάει λέγοντας... Αυτή δηλαδή είναι η μοίρα που περιμένει πλέον τους Ελληνες.
Μαζική μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των μεσαίων και των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, με στόχο την ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των πλουσιότερων.

1 σχόλιο:

  1. Διαβάζοντας προσεχτικά το σχόλιό σου καταλαβαίνω την αγωνία που έχεις, για το μέλλον της Ελλάδος και κατά βάθος των νέων ανθρώπων.Αλλά διακρίνω επίσης και την ελπίδα που εχεις οτι ίσως κάτι αλλάξει προς το καλύτερο έστω και την τελευταία στγμή ειδάλως δεν θα προσπαθουσες να μας αφυπνισεις γι'αυτα που έρχονται... Εγώ πιστευω οτι μπορεί να σωθεί η Ελλάδα μας όσο υπάρχουν καποιοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ που γράφουν στα gloks και προσπαθούν να ταρακουνίσουν τους Έλληνες και κυρίως τους νέους που ειναι το μέλλον της χώρας.Ενα μικρό σχόλιο απο έναν νεαρό που δεν μπορεί να βλέπει την Ελλάδα σ'αυτά τα χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή