Σάββατο, 15 Μαΐου 2010

Δείγμα των ημερών οι τόνοι αυτοκριτικής που ακούγονται στο κοινοβούλιο, από τους μέχρι χθες ισχυρούς άνδρες που χάρασσαν την πορεία της χώρας. Η κοινωνία σε σύγχυση επιχειρεί να αντιληφθεί το βαθμό που την πλήττουν τα οικονομικά μέτρα, ενώ φανερά πλέον αμφισβητεί την καθεστηκυία τάξη και τους προβεβλημένους θεσμούς της.
Οι έλληνες για πρώτη φορά νοιώθουν συνολικά ότι το μέλλον είναι σκοτεινό και αυτό δημιουργεί ταραχή στο παρόν τους.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλάει πολύ συχνά για την ανάγκη να υπάρξουν πράξεις δικαιοσύνης, που θα δικαιώνουν το κοινού περί δικαίου αίσθημα, το οποίο παραβιάζονταν βάναυσα για περισσότερο από μια 15ετία.
Ο ίδιος επιχειρεί να κινητοποιήσει τους υπουργούς του και να εμφυσήσει στον κρατικό μηχανισμό ένα νέο πνεύμα, που ήταν άγνωστο στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, όπου το πολιτικό σύστημα καλλιεργούσε μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις.
Η κρισιμότητα των στιγμών είναι φανερό ότι δεν γίνεται αντιληπτή από όλους τους υπουργούς με τον ίδιο τρόπο. Και αυτό εξάλλου εξηγεί την διαρκή κίνηση του Παπανδρέου, που με σημειολογικό τρόπο, θέλει να δώσει μήνυμα για την ανάγκη να τρέξουμε με γρήγορους ρυθμούς.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/05/blog-post_3015.html#ixzz0nzyOkf3R

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου